Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 33 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Ruim 250 filtermogelijkheden Meer dan 300.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Duitsland

Duitsland is een geliefde vakantiebestemming. Dat is niet vreemd. Want Duitsland heeft prachtige natuur, gezellige historische steden, goede wegen en uitstekende campings! Of je nu een camping zoekt aan de kust in Noord-Duitsland of tussen de Alpentoppen van Zuid-Duitsland. Natuurliefhebbers gaan voor de Eifel of het Zwarte Woud. In het Zwarte Woud kun je eindeloos wandelen of fietsen door de ongerepte natuur. Je vindt hier indrukwekkende watervallen. Ook leuk; klim naar de top van een van de bergen in het Zwarte Woud!

Kamperen doe je hier ook midden in de natuur, aan een kabbelend beekje op een idyllische kleine camping midden in de natuur. Liever wat meer luxe? Geen probleem, je vindt hier ook campings met zwemparadijs!

Kamperen aan de Moezel

Vanuit Nederland of België is het vaak maar een uurtje of drie rijden naar een camping in de Moezel. Dit is een heerlijke streek voor een campervakantie. Je hebt een prachtig uitzicht over de meanderende rivier en de groene wijngaarden op de steile hellingen. Onderweg doe je leuke plaatsen aan zoals Koblenz, Cochem en Trier. Stop onderweg eens bij een mooi kasteel, en eindig de dag met een wijnproeverij. Want overal in de Moezel vind je wijnhuizen waar ze trots zijn op hun oogst! Zet je liever je caravan of tent op één plekje? Ook dan is de Moezel ideaal. De meeste campings in de Moezel liggen direct aan de rivier. Heerlijk om ongestoord te vissen of te lekker te zwemmen in de zomer.

Ontdek de Oostzeekust, eilanden en meren van Noord-Duitsland

Noord-Duitsland is een goede keus voor natuur- en cultuurliefhebbers. Als je graag fietst, is de Ostseeradweg een aanrader. Dit fietspad voert langs de Duitse Oostzeekust van Flensburg tot het eiland Usedom. Onderweg kom je langs mooie steden zoals Lübeck en Rostock en uitgestrekte stranden met de karakteristieke rieten strandstoelen. Op de bijzondere eilanden zoals Zingst en Rügen vind je mooie campings midden in de uniek natuur. Houd je van watersport, rust, of vogelen, dan zijn de Oostduitse meren in de regio Mecklenburgische Seeenplatte echt een aanrader. In waterrijke gebied met meer dan honderd meren kun je met een beetje geluk zeearenden of visarenden spotten. En in het voorjaar broeden hier talloze kraanvogels.

Van zee tot Alpen: het weer in Duitsland

Duitsland is een groot land met gevarieerde landschappen. Duitsland heeft een ‘gematigd zeeklimaat’. Dat betekent dat het weer ongeveer hetzelfde is als in Nederland en België, al zijn de zomers in Duitsland net iets warmer. Ga je op vakantie naar het Zuid-Duitsland? Dat ligt wat verder van zee waardoor de zomers wat warmer zijn en de winters wat kouder. En, heel bijzonder, op het eilandje Mainau in de Bodensee vriest het nooit! Daar groeien zelfs palmbomen.

Kampeer je wat hoger in de bergen? Dan kan het wat frisser en wisselvalliger zijn dan in de lager gelegen gebieden. In de Duitse Alpen, ten Zuiden van Munchen, vind je soms tot ver in het voorjaar nog sneeuw. En dat is dan weer goed nieuws voor de wintersportliefhebbers! Ook in het Zwarte Woud vind je leuke wintersportgebieden. En, wat dichter bij huis, wat dacht je van een paar dagen sleeën, skiën of langlaufen in het Sauerland?

Bijzondere steden en naturistencampings

In Duitsland combineer je je campingvakantie gemakkelijk met een stedentrip. Zo vind je meerdere ACSI-campings bij de mooie en levendige steden zoals Berlijn, Dresden en München. Bewonder de geschiedenis van eeuwenoude kathedralen en kastelen en geniet van de Duitse gezelligheid en lekker eten en drinken. Tot slot: Duitsland heeft een lange traditie van naturisme. Kampeerders met een voorkeur voor naturistencampings (of zoals het in Duitsland heet: FKK-campings) vinden een mooi aanbod aan campings en FKK-stranden en recreatiegebieden.

Duitse vakantieroutes

Wil je Duitsland écht leren kennen? Trek er dan op uit over een van de Duitse vakantieroutes. Dit zijn speciale routes die je kunt volgen met je auto, camper, caravan of motor (en zelfs lopend of fietsend). Ze gaan niet over de snelwegen maar laten juist het prachtige binnenland van Duitsland zien. Veel natuur én cultuur dus en onderweg tal van plekken waar je kunt stoppen om al het moois verder te gaan ontdekken. Er zijn meer dan 150 verschillende kant-en-klare routes te vinden en iedere route heeft een eigen thema. Volg bijvoorbeeld de Romantische Straße en ontdek het prachtige landschap van Beieren. Volg de Deutsche Fachwerkstraße en maak kennis met de Duitse vakwerkarchitectuur of volg het spoor van de gebroeders Grimm met de Deutsche Märchenstraße. Keuze genoeg en voor ieder wat wils!

Belangrijke informatie voor uw reis in Duitsland

Benzine (Super 95, Super 95 E10 en Super Plus 98) is goed verkrijgbaar (wil je E10 tanken, controleer dan bij de vulopening, in de handleiding of bij je merkdealer of je auto hierop kan rijden). Ook diesel en lpg zijn goed verkrijgbaar. Voor het tanken van lpg wordt de Europa-aansluiting (acme) gebruikt. De meeste tankstations zijn in elk geval van 8.00 tot 20.00 uur geopend en die langs snelwegen zijn vaak dag en nacht geopend. Er zijn ook onbemande tankstations.

Er zijn veel laadmogelijkheden voor elektrische auto’s, al zijn er ook enkele gebieden waar de dekking minder is. Let wel goed op de verschillende laadtarieven. ’s Nachts opladen kan soms goedkoper zijn.
Op www.ladesaeulenregister.de kun je oplaadpunten vinden.

Dimlicht is verplicht bij slecht zicht, in het donker en in tunnels.
Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Verkeer op de rotonde heeft voorrang als dat met een voorrangsbord wordt aangegeven. Stijgend verkeer heeft voorrang op dalend verkeer (maar op smalle bergwegen moet het voertuig dat het makkelijkst kan uitwijken, voorrang verlenen). Je mag geen telefoon vasthouden achter het stuur, ook niet als je stilstaat (handsfree bellen mag wel). Kinderen jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1,50 meter moeten in een kinderzitje zitten. Winterbanden zijn verplicht bij winterse omstandigheden.

Bij filevorming moet je zoveel mogelijk naar rechts of links uitwijken zodat in het midden een vrije baan (Rettungsgasse) ontstaat voor hulpverleningsvoertuigen. Je bent verplicht om bij het inhalen van fietsers (ook die op een fietspad) een zijdelingse afstand aan te houden van minstens 1,50 meter. In een Duitse fietsstraat (Fahrradstraße) zijn auto’s verboden, tenzij anders aangegeven. Zigzaglijnen op de rijbaan geven aan dat je daar niet mag stilstaan of parkeren.

Het is verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos bij je te hebben.

Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4 meter hoog, 2,55 meter breed en 18 meter lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 meter lang zijn).
Met een caravan mag je op autosnelwegen met drie of meer rijstroken niet op de meest linker rijstrook rijden, tenzij je linksaf wilt slaan. Als je een caravan trekt van meer dan 750 kg, moet je 2 wielkeggen meenemen.

Een fietshelm is niet verplicht. Bellen of appen op de fiets is verboden. Kinderen tot 8 jaar moeten op de stoep fietsen en een weg lopend oversteken. Alleen fietsers van 16 jaar of ouder mogen een kind dat jonger is dan 7 jaar in een zitje vervoeren. Naast elkaar fietsen mag alleen op een fietspad dat door een verhoging of grasstrook is gescheiden van de weg.

In steeds meer Duitse steden is een milieuvignet (‘Umweltsplakette’) verplicht. Dit geldt ook voor buitenlandse voertuigen. Het vignet kan geel, groen of rood zijn, afhankelijk van de uitstoot van je voertuig. Op snelwegen is het vignet niet nodig. Een milieuzone wordt aangegeven met borden ‘Umweltzone’. Rij je zonder vignet deze zone binnen, dan riskeer je een boete. Sommige steden hebben een zogenaamd ‘dieselverbod’ waar oudere dieselauto’s en auto’s zonder katalysator niet meer kunnen worden toegelaten. De regels verschillen per plaats. Meer informatie: gis.uba.de/website/umweltzonen. Lees meer over de milieusticker Duitsland.

Plaats je gevarendriehoek op de snelweg minstens 200 meter (elders 50-100 meter) achter de auto. Alle inzittenden wordt aangeraden om een veiligheidshesje aan te trekken.
Bij pech bel je het alarmnummer van je pechhulpverzekeraar. Je kunt ook bellen met een Duitse pechhulpdienst: +49 89 22 22 22 (ADAC) of +49 711 530 34 35 36 (ACE). Je kunt ook om pechhulp vragen via een oranje praatpaal. Het wordt aangeraden je voertuig niet zelf te repareren langs de snelweg. Slepen op de snelweg is toegestaan tot de eerste afrit.

De Duitse campings behoren tot de betere van Europa. De campings richten zich in toenemende mate op doelgroepen zoals gezinnen met kinderen, wandelaars en fietsers of wellness-liefhebbers.
Vrij kamperen buiten de campings is in het algemeen verboden. Het mag alleen als door de landeigenaar toestemming is verleend.

Bijna alle campings kennen een middagpauze (meestal van 13.00 tot 15.00 uur) waar men zich in het algemeen strikt aan houdt.

De 10 beste campings in Duitsland

Deze resultaten zijn gebaseerd op klantenbeoordelingen.



 

Thema's


Accommodaties


Voorzieningen


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen