Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

 • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

 • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

 • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Finland

Een kampeervakantie in Finland is de perfecte manier om eens heerlijk uit te rusten. Op een camping in Finland ervaart u de sensatie van eindeloze ruimte en tijd en de puurste natuur. Finland heeft 1,2 miljoen hectare beschermd natuurgebied! Echt een plek om helemaal tot uzelf te komen.

Kamperen in Finland: veel ruimte en licht in het 'Land van de Duizend Meren'

Finland is een waar waterlabyrint met ontelbare meren, eilanden, riviertjes en stroomversnellingen. De bijnaam 'Land van de Duizend Meren' is niet overdreven: in werkelijkheid zijn het er ruim 180.000! Na de lange winter genieten de Finnen met volle teugen van de heldere en warme zomerse dagen. En u geniet mee op een van de prachtige campings in Finland!

Beleef tijdens het kamperen in Finland de eindeloze zomeravonden waarin het haast geen nacht wordt en misschien even schemert. Zie hoe de zon boven uw camping in Finland bijna onafgebroken aan de hemel staat. In de Finse zomer wordt eindeloos gefeest bij een kampvuurtje om daar van te kunnen genieten!

Op cultureel gebied komt u tijdens uw kampeervakantie in Finland ook niets tekort, want de Finse culturele zomer bruist en zit vol met festivals. Een tip voor een leuk uitstapje vanaf uw camping in Finland is een boottocht, die vanaf alle grote steden en meren worden aangeboden. Ook veel campings zijn met de boot of met de kano te bereiken.

Op heel veel Finse campings kunt u de vermoeidheid er op een gezonde manier uitzweten: de Finnen zijn niet voor niets de uitvinders van de sauna! Wat u misschien niet wist: Finland is echt een must voor liefhebbers van architectuur en eigentijdse vormgeving. Bijna nergens ter wereld vormen moderne gebouwen een zo harmonisch geheel met de natuur.

Belangrijke informatie voor uw reis naar Finland

 • Fins en Zweeds zijn de officiële talen, Samisch heeft regionaal een officiële status. U kunt vrijwel overal ook met Engels en Duits uit de voeten.
 • Munteenheid: euro.
 • Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4,40 m hoog, 2,60 m breed en 18,75 m lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 m lang zijn).
 • De Finse campings variëren van eenvoudige terreinen met basisvoorzieningen tot comfortabele campings waar u van alle gemakken bent voorzien.
 • Veel van de campings in Finland liggen aan het water. Tussen half juni en half augustus heeft het water een verrassend hoge temperatuur van bijna 20 graden Celsius.
 • Vrij kamperen buiten de campings is toegestaan voor één nacht, mits u de natuur niet verstoort. Op privéterrein mag kamperen alleen met toestemming van de landeigenaar.
 • Gaat u kamperen in Finland, dan is er een kans dat u een speciale kaart nodig heeft die u bij de receptie moet tonen. U kunt deze kaart aanschaffen op de betreffende camping.
 • De mogelijkheden om propaangasflessen te vullen zijn zeer beperkt. U kunt dus het beste met voldoende gas op stap gaan.
 • Op vrijwel elke camping kunt u gebruik maken van een gemeenschappelijke keuken. De meeste kampeerterreinen hebben tevens een gemeenschappelijke sauna, die bij de prijs is inbegrepen.
 • Overnachten langs de openbare weg in caravan, camper of auto is alleen toegestaan in geval van nood.

Fiets

 • Een fietshelm is verplicht.
 • Bellen of appen op de fiets is verboden.
 • Kinderen moeten in een fietszitje worden vervoerd. Kinderen tot 9 jaar mogen alleen achterop bij iemand van minimaal 15 jaar.
 • Kinderen tot 12 jaar mogen op de stoep fietsen.

De hoofdverbindingen zijn van goede kwaliteit. Verder heeft Finland veel (tweebaans) grindwegen.
Houdt u er rekening mee dat overal rendieren en elanden op de weg kunnen lopen of plotseling kunnen oversteken.

Veerdiensten
Informatie over vaartijden, vertrektijden en tarieven is te vinden bij rederijen zoals eckerolinjen.se, finnlines.com, moby.it, tallink.com, stpeterline.com, sales.vikingline.com en wasaline.com. Tarieven zijn onder meer afhankelijk van seizoen en vertrektijd. Het is raadzaam tijdig te reserveren.
Informeer van tevoren bij de rederij of gasflessen meegenomen mogen worden op de boot. Meestal mag u ook geen brandstof in een reservetankje meenemen op de boot.
Wie de veerboot wil mijden, kan de route door de Baltische Staten en Rusland nemen.

 • Dimlicht (of dagrijlicht) overdag is verplicht.
 • Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Verkeer op de rotonde heeft vrijwel altijd voorrang (tenzij een voorrangsbord ontbreekt). Trams hebben altijd voorrang.
 • De alcohollimiet is 0,5‰.
 • Bestuurders mogen alleen handsfree bellen.
 • Kinderen kleiner dan 1,35 m moeten in een kinderzitje zitten.
 • Van december tot maart zijn winterbanden verplicht.
 • Voetgangers die in het donker of bij slecht zicht langs de weg lopen, moeten een reflector of veiligheidshesje dragen.

Een gevarendriehoek is verplicht in de auto. Aangeraden wordt veiligheidshesjes voor alle inzittenden mee te nemen.

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/h.

Finland Buiten bebouwde kom Autosnelweg
Auto 80/100* 100/120*
Met aanhanger 80** 80**
Camper < 3,5 ton** 80(/100*) 80/(100*)
Camper > 3,5 ton 80 80

*De hogere snelheid wordt altijd met borden aangegeven; in de winter geldt altijd de lagere snelheid.
**Met een ongeremde aanhanger is de maximumsnelheid 60 km/h.
***Alleen 100 km/h voor campers van na 1994 met een leeggewicht tot 1875 kg en campers met een gewicht tot 3,5 ton die ABS, een airbag en gordels voor alle zitplaatsen hebben en door de fabrikant zijn goedgekeurd voor 100 km/h.

In Finland hoeft u geen tol te betalen.

Er zijn nog geen milieuzones die van belang zijn voor buitenlandse toeristen.

Plaats uw gevarendriehoek ongeveer 100 tot 200 m achter de auto als deze een gevaar vormt voor het overige verkeer. Alle inzittenden moeten een veiligheidshesje aantrekken. Bij pech belt u het alarmnummer van uw pechhulpverzekeraar. U kunt ook bellen met de Finse wegenwacht (Autoliitto) op (+358) 200 8080. Slepen op de snelweg is toegestaan tot de eerste afrit. Als u een rendier, eland of ander groot wild dier hebt aangereden, moet u direct de politie bellen.

Alarmnummers:

 • 112: algemeen alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen