Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in het Ruhrgebied in Duitsland

Campings in het Ruhrgebied bieden naast rust, natuur en ontspanning ook een perfect uitgangspunt om de omgeving te verkennen. Het Ruhrgebied ligt in het westen van Duitsland in de Duitse deelstraat Noordrijn-Westfalen en is genoemd naar de rivier de Ruhr. Het Ruhrgebied stond vroeger bekend als een grauw industriegebied maar inmiddels is het een moderne en hippe cultuurmetropool met veel natuurschoon en diverse recreatiemogelijkheden.  

Tips 

•    Bezoekje het Aquarius Wassermuseum in Müllheim an der Ruhr. Dit museum bevindt zich in een oude watertoren en u leert hier alles over het thema water.
•    Beleef een fantastische dagje uit in CentrO in Oberhausen, een van de grootste winkel- en belevingscentra in Europa.

Kamperen in het Ruhrgebied

Het Ruhrgebied,voormalig centrum van de mijnindustrie, staat tegenwoordig bekend als cultuurlandschap en biedt volop recreatiemogelijkheden voor kampeerders. 

Het is een heerlijk gebied om te fietsen en er zijn schitterende fietsroutes zoals de ‘Ruhrtalradweg’. De 230 kilometer lange route voert u langs de rivier en u ziet de transformatie die het gebied heeft ondergaan. Langs de route komt u enorme diversiteit tegen: idyllische dorpjes, natuurparken, schilderachtige stadjes, prachtige landschappen met stuwmeren en industrieel erfgoed. 

De industriemonumenten staan symbool voor het Rurhgebied en hebben vaak een nieuwe, culturele functie gekregen. Bekijk de buiten werking gestelde hoogovens, mijnen en gasreservoirs die nu dienst doen als hotspots voor kunst, cultuur en recreatie. 

De stuwmeren van de Ruhr bieden diverse recreatiemogelijkheden voor sportieve vakantiegangers. Wat dacht u van kanoën, zeilen of een rondvaart op het stuwmeer? 
Na een actief dagje op het water kunt u in stijl ontspannen in de Seaside Beach Club  aan het Baldeneymeer in Essen. Met een zandstrand, palmen, hangmatten en cocktailbar biedt deze Beach Club u alle ingedriënten voor een heerlijk ontspannen avondje.

Het aantrekkelijk landschap met schitterende natuur en meren zal u veel kampeerplezier beleven. Op een camping in het Ruhrgebied is het genieten.

Bezienswaardigheden 

Musea, havens, gezellige cafeetjes, historische gebouwen, kunst en cultuur: het Ruhrgebied heeft voor ieder wat wils. Een aantal steden die zeker een bezoek waard zijn:

•    Duisburg
Duisburg heeft de grootste binnenhaven van Europa. Hier kunt u lekker wandelen over de boulevard of wat drinken in een gezellige cafeetje. Maak een ritje met een rondvaartboot langs de oude pakhuizen met mooie gevels. Of geniet van het culturele aanbod en breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Museum Küppersmühle, waar u een ruimte collectie moderne kunst kunt bewonderen.

•    Essen
Het kunstzinnige Essen is al vanaf een afstand te herkennen aan de hoge schachtlift van Zolverein XII, waar vroeger steenkool werd gedolven. Dit vroegere industriële complex is nu in gebruik als cultureel centrum en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bekijk de culturele hoogtepunten: de Dom van Essen, de oude Synagoge en het Ruhr Museum met informatie over het verleden van het Ruhrgebied.   

•    Gelsenkirchen
Gelsenkirchen biedt diverse bezienswaardigheden, zoals de historische binnenstad en het Musiktheater im Revier. Het gebouw is een totaal kunstwerk waarin architectuur, kunst, muziek, toneel en dans samen komen. Slot Berg, Slot Horst en de moderne voetbalarena AufSchalke zijn ook een bezoek waard.

•    Bochum
Deze festival-en theaterstad is bekend om de Ruhrtriennale, een van de belangrijkste theaterfestivals van Europa. Bezienswaardig in Bochum is het prachtige Rathaus en de diverse musea zoals het Deutsches Bergbau Museum. Dit is het best bezochte musea van Duitsland en leert u alles over de historie van de mijnbouw.

Het weer

Het Ruhrgebied heeft  een gematigd zeeklimaat. De winters hebben enkele dagen met temperaturen onder nul. In de zomermaanden kunt u genieten van warm weer. Juli en augustus zijn de warmste maanden en de temperatuur kan dan stijgen tot een aangename 21 °C. De meeste regen valt in de lente en in de herfst. De warme stroming in de Atlantische oceaan en Noordzee heeft veel invloed op het weer in deze stad en zorgt voor zeer geringe temperatuur verschillen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen