Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Nederrijn

Op een camping in de Nederrijn kampeert u midden in de natuur tussen bossen, meren en heidevelden. De Nederrijn, of op z’n Duits Niederrhein, is het gedeelte van Duitsland net over de grens met Nederland tussen Rijn en Maas. In het rivierenland vindt u alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie: historische plaatsjes met kunstschatten, schitterende natuur, cultuur en vele fiets- en wandelroutes. Nederrijn heeft het allemaal.  

Tips Nederrijn

•    Ga met uw gezin een dagje naar Kernies Familiepark en geniet van de vele spannende attracties.  
•    Bezoek het museum Slot Moyland in Bedburg Hau en bewonder de moderne kunst. De collectie wordt tentoongesteld in een historisch kasteel- en parkcomplex. 

Campings in Nederrijn: kamperen midden in de natuur

In de omgeving van campings in Nederrijn zijn diverse mogelijkheden om lekker actief te zijn. Vooral voor fietsliefhebbers is de Nederrijn een paradijs. De regio heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden. Het fietspadennetwerk loopt door vlak land en voert je door uitgestrekte bossen, landbouwgebieden en historische stadjes. Voor een tussenstop kun u terecht in een van de vele gezellige restaurantjes en cafeetjes, waar de regio om bekend staat.

Langs de Nederrijn vindt u twee natuurparken. Natuurliefhebbers zullen zich zeker vermaken in het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette of in het natuurpark Hohe Mark-Westmünsterland.

De Nederrijn staat ook bekend om de diverse rivieren en meren die diverse watersportactiviteiten mogelijk maken zoals vissen, zeilen, roeien, zwemmen en kanoën.

Op een camping in Nederrijn hoeft u zich geen moment te vervelen. De Niederrhein staat bekend als een festivalregio en een rijk muzieklandschap waar regelmatige leuke evenementen, festivals en concerten worden georganiseerd. Een aanrader is het internationale jazzfestival in de Festhalle in Viersen.

Bezienswaardigheden in  Nederrijn

De Nederrijn is een gebied met een indrukwekkende geschiedenis. In de diverse middeleeuwse stadjes vindt u nog sporen uit de Romeinse tijd en kunt u kunstschatten, burchten en historische gebouwen bewonderen. Een aantal steden die zeker een bezoek waard zijn tijdens uw kampeervakantie in Nederrijn: 

•    Xanten
Het middeleeuwse stadje Xanten heeft een mooi historisch centrum met de gotische Sankt Victor Dom. In deze basiliek kunt u diverse kunstschatten bekijken. De grootste attractie van Xanten is het Archeologisch Park Xanten waar u ruïnes uit de Romeinse tijd kunt bewonderen. 
•    Kleve
In deze stad vindt u naast winkels, restaurants en cafeetjes ook een aantal bekende bezienswaardigheden zoals Kasteel Schwanenburg, de Stiftskirche en het Museum Kurhaus.
•    Krefeld
Deze stad van ´zijde en fluweel´ is groot geworden door de textielindustrie. U kunt hier onder andere het stadstheater, het Duitse textielmuseum, het Haus der Seidenkultur en de met water omgeven Burcht Linn bezoeken. 

Weer in Nederrijn

In de zomermaanden kunt u genieten van warm weer in Nederrijn. In juli is de temperatuur gemiddeld 20 graden Celsius en dat is heerlijk weer om op een camping te verblijven. De wintermaanden zijn ook niet extreem koud, het is maar een aantal dagen in het jaar onder de nul graden Celsius.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen