Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Eemsland in Duitsland

Eemsland, of in het Duits ‘Emsland’ is genoemd naar de rivier de Eems en is in oppervlakte een van de grootste regio’s in Duitsland. De populaire vakantieregio in het noordwesten van Niedersachsen is geliefd om de ongerepte natuur, de idyllische plaatsjes en de historische bezienswaardigheden. Met bosgebieden, rijke flora en fauna, groene weilanden en veengebieden is Eemsland een paradijs voor natuurliefhebbers. 

Tips 

•    Bezoek het Emsland Moormuseum in Geeste. In dit grootste veenmoerasmuseum van Europa komt u alles te weten over de veenkolonisatie.
•    Maak een rondvaart op de Ems.

Vakantie voor het hele gezin

Een camping in Eemsland is een goed uitgangspunt om de regio rondom de Ems te ontdekken. Verken de omgeving te voet, per kano, te paard of met de fiets. Op de 3500 km aan fietspaden kunnen fietsliefhebbers zich helemaal uitleven. De regio is duidelijk ingesteld op fietstoerisme, er zijn duideligemarkeerde fietsroutes en overal zijn fietsen te huur. U fietst door romantische bossen, veengebieden en weilanden en komt door sfeervolle dorpjes.

Eemsland is behalve voor fietsen ook een heerlijk gebied voor watersport. Maak een lange kanotocht op een van de rivieren of ga lekker zwemmen of waterskieën in de meren. 

De omgeving is vlak en groen, ideaal dus voor een potje golf. In de plaatsen Lingen, Papenburg en Haren vindt u goed uitgeruste 18-holes golfbanen waar u een balletje kunt slaan.

Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven in de omgeving van de campings. Maak uw kinderen blij met een bezoekje aan Schloss Dankern. In dit grootschalige recreatiepark kunnen de kinderen lekker ravotten, zwemmen en spelen.

Bezienswaardigheden

Eemsland heeft diverse steden en dorpjes die voor ieder wat wils bieden. Maak een reis terug in de tijd, slenter door historische stadjes en bewonder de duizenden jaren oude cultuurhistorie.

•    Lingen
De grootste stad van Eemsland is het gastvrije Lingen met ruim 52.000 inwoners. Wandel door de historische binnenstad waar u nog veel historische sporen uit de laatste vier eeuwen ziet en ervaar de charme van deze traditierijke stad.
•    Meppen
Voor kunst en cultuur moet u in het dorpje Meppen zijn. In het meer dan 1000 jaar oude centrum worden regelmatig voorstellingen gegeven. Ook vindt u er diverse musea.
•    Häselune
In het hart van Eemsland ligt de oude stad Haselünne. Deze hanzestad is prachtig gelegen in de bossen en direct bij het natuurgebied Wacholderhain. U kunt hier een stadswandeling maken langs alle historische bezienswaardigheden zoals de gotische Hallenkirche en vele vakwerkhuizen.
•    Aschendorf
In de stad Aschendorf staat Kasteel Altenkamp, een van de mooiste kastelen in de omgeving.  U vindt er ook diverse musea, kerken en oude molens. 

Het weer

Eemsland heeft een mild, gematigd klimaat. Er kan het hele jaar regen vallen. De natste maand is juli. In de zomer zijn de temperaturen wel aangenaam. De warmste maand van het jaar is augustus met gemiddelde temperatuur van 18 °C. Januari is  de koudste periode van het jaar. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen