Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Sachsen-Anhalt

Een kampeervakantie in Sachsen-Anhalt betekent vooral keuzes maken, zoveel moois is er te zien in het hartje van Duitsland. Een camping in Sachsen-Anhalt is nooit ver weg van één van de tientallen natuurgebieden of aangelegde parken, zoals de Baroktuinen van Blankenburg of het Rosarium Sangerhausen. De laatste jaren heeft de deelstaat Sachsen-Anhalt vele historische parken gerestaureerd.

Kamperen in Sachsen-Anhalt: ontdekkingsreis door middeleeuws Duitsland

Kamperen in Sachsen-Anhalt is kamperen in een parklandschap. Op een kampeervakantie in Sachsen-Anhalt kunt u eindeloos fietsen, wandelen en paardrijden in het mooiste stukje van Duitsland. U kunt ook kiezen voor een autovakantie door het nationale park Harz en Hochharz met grillige rotsen, of de Wildnis Goitzsche, een beschermd natuurgebied dat doet denken aan Scandinavische fjorden en soms zelfs aan woestijn!

U kunt ook een bezoek brengen aan Magdeburg, de 1200 jaar oude stad met een bewogen geschiedenis. De stad staat vol met eeuwenoude monumenten, oude stadsmuren en het omstreden meesterwerk van de wereldberoemde architect Hundertwasser uit 2005, de Grüne Zitadelle!

De campings in Sachsen-Anhalt zijn een ideaal startpunt voor cultuurliefhebbers. De belangrijkste bezienswaardigheid is de ‘Strasse der Romanik’: een route die officieel geopend werd in hoofdstad Magdeburg. Deze voert u over 1100 km, langs 60 gemeenten en 72 bijzondere gebouwen in Romaanse stijl, zoals kloosters op de rotsen en de eerste bakstenen kerken!

Vanaf uw camping in Sachsen-Anhalt is het ook maar een klein eindje rijden naar de steden Leipzig, Hamburg en zelfs Berlijn en Praag zijn niet al te ver. Een prachtige tussenstop op doorreis naar Polen of Tsjechië, maar u wilt waarschijnlijk helemaal niet meer weg uit Sachsen-Anhalt!