Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Hongarije: bergen, meren en cultuur

Als je aan Hongarije denkt, denk je waarschijnlijk aan Boedapest. Samen met het Balatonmeer is de hoofdstad van Hongarije een van de grootste toeristische trekpleisters. Wist je dat de stad eigenlijk uit drie samengevoegde delen bestaat? Namelijk Boeda, Pest en Óbuda. Tegenwoordig is deze culturele stad een geheel en bestaat het uit 23 districten. Heb je maar even om de stad te bekijken? Bezoek dan de bekendste bezienswaardigheden in district 1. Hier vind je onder andere de Matthiaskerk, de burcht van Boeda en het Vissersbastion. Wil je naar de binnenstad van Boedapest? Dan moet je aan de Pest-kant zijn. Hier vind je publiekstrekkers als de kettingbrug en de Sint Stefanus Basiliek.
 

Lekker zwemmen in ‘Balaton’

Ja, het Balatonmeer: dit zoetwatermeer is echt niet te missen als je gaat kamperen in Hongarije. Het blijft een grote publiekstrekker. Niet zo gek; het meer is prachtig en een ideale plek om op een warme dag een duik te nemen. Doordat het maar liefst 80 kilometer lang is, vind je altijd wel een mooie plek om neer te strijken. Het 200 kilometer lange fietspad rondom het meer is daarnaast echt de moeite waard.
 

Het weer in Hongarije

Hongarije is een vrij droog en warm land. In Boedapest wordt het ’s zomers regelmatig over de dertig graden. En in het hele land kan de temperatuur wel oplopen tot boven de 35 graden. Dan kun je beter de natuur of het Balatonmeer opzoeken! ’s Winters is het juist vrij koud in Hongarije. Overdag wordt het niet veel warmer dan een graad of vijf en ’s nachts vriest het op de laagvlakten wel met 15 graden.
 

De natuur in

De Hongaarse natuur is bijzonder. Er zijn bergen, laagvlakten, poestas (steppegebieden) en karstgebieden. Hongarije heeft verschillende natuurreservaten die je kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Hortobagy National Park, dat gekenmerkt wordt door zijn grote steppegebied. Of bezoek Nationaal Park Aggtelek in het noorden van het land. Hier vind je bijzondere druipsteengrotten die bestaan uit karst. Karst is kalksteen dat aangetast is door regenwater. Ze zijn zo bijzonder dat de grotten op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Hongarije? 

Welke campings in Hongarije zijn populair bij Nederlanders? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd