Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Bourgondisch genieten: kamperen aan de Moezel

Als je een echte wijnliefhebber bent, dan kun je langs de Moezel je hart ophalen. De steile hellingen bij de Moezel staan vol met wijnranken. De rivier ontspringt in Frankrijk en loopt vanuit daar naar Luxemburg en Duitsland. Maar liefst 9000 hectare van het gebied wordt gebruikt voor wijngaarden. Je kunt in deze regio dan ook verschillende wijnsteden bezoeken en wijnroutes wandelen of fietsen. Langs de Moezel ligt ook de oudste stad van Duitsland: Trier. Hier vind je nog tastbare herinneringen aan de oude Romeinen, bijvoorbeeld de Porta Nigra en het amfitheater.
 

Wandelen langs de Moezel

Heb je het wandelvirus te pakken? Dan is de Moselsteig wat voor jou. Deze wandelroute is maar liefst 365 kilometer lang en volgt de loop van de Moezel. Je kunt uit 24 etappes kiezen die variëren in moeilijkheid en lengte, van 11 tot 24 kilometer. Je komt op deze route ook langs verschillende wijnsteden, zoals Kesten, Osann-Monzel en Bernkastel-Kues op route 10. Bernkastel-Kues is een karakteristieke stad die uit twee delen bestaat. Bernkastel ligt op de rechteroever en Kues op de linkeroever van de Moezel. De twee delen zijn aan elkaar verbonden door een brug. Bernkastel heeft prachtige historische bezienswaardigheden, zoals verschillende eeuwenoude vakwerkhuizen, het stadhuis uit 1608 en de naastgelegen St- Michaels-bron.
 

Fietsen van Perl naar Koblenz

Je kunt in deze regio ook heerlijk fietsen. Het meest bekend is het Moezel-fietspad (Mosel-Radweg), dat loopt van Perl tot Koblenz. Dit is echt een fietsroute voor recreatieve fietsers. Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Fiets dan een van de speciale GPS-routes met de mountainbike, bijvoorbeeld van het eerder genoemde Bernkastel naar Traben-Trarbach, en weer terug. Traben-Trarbach floreerde begin 20e eeuw als de op een na grootste wijnhandelsstad van Europa. Dit is duidelijk te zien aan de gebouwen in Jugendstil-stijl. Steek dus zeker even de brug over om hier een stop te maken. Heb je wat tijd over? Laat dan een wijnproeverij bij de wijnboer niet aan je neus voorbij gaan!
 

Klimaat aan de Moezel

Aan de Moezel hoef je niet bang te zijn voor extreme temperaturen. Het vriest er ‘s winters meestal niet en in de zomer is het er gemiddeld 23 graden Celsius. Hierdoor is het zomerseizoen heel geschikt is om verschillende watersporten te beoefenen, zoals kanoën of waterskiën. Of bewonder de Moezel vanaf een rondvaartboot.
 

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen