Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings aan de Moezel in Duitsland

De campings aan de Moezel liggen in een sprookjesachtig decor, tussen bossen, rivieren, groene heuvels, uitgestrekte wijngaarden en gemoedelijke dorpjes. Naast genieten van rust en ontspanning biedt de omgeving ook voldoende mogelijkheden om lekker actief te zijn. Het gebied leent zich namelijk uitstekend voor wandelingen en fietstochten. 
De veelzijdige omgeving, prachtige natuur, mooie kastelen, cultuur en heerlijke wijnen maken de Moezelregio een aantrekkelijke vakantiebestemming

Tips 

•    Maak een boottocht over de Moezel en bewonder het romantische landschap vanaf het water.
•    Proef de bekende moezelwijnen tijdens een wijnproeverij.  

Kamperen aan de Moezel

De campings aan de Moezel zijn een goed uitgangspunt om de schitterende Moezelstreek te verkennen. Bekijk de omgeving bijvoorbeeld vanaf de rivier. Stap aan boord van een rondvaartboot of huur een kano. In diverse plaatsen aan de Moezel vindt u bedrijfjes die kano’s verhuren. 
Niet alleen vanaf het water kunt u genieten van de omgeving. Ook op het droge ervaart u de schoonheid van het Moezeldal. De regio rondom de Moezel is vrij vlak en leent zich uitstekend voor en wandelingen en fietstochten. 

De Moselradweg is een bekende lange-afstandsfietsroute langs de Moezel. De 311 kilometer lange route loopt vanuit Metz in Frankrijk tot het Duitse Koblenz en is onderdeel van de internationale lange-afstandsfietsroute Euro Velo Moselle. De route slingert langs de Moezel door een romantisch wijnlandschap met groene hellingen en voert u langs verschillende, gezellige wijndorpjes waar u de beroemde moezelwijn kunt proeven. 

De streek is voornamelijk bekend om zijn witte wijnen van de Rieslingdruif. De beroemde moezelwijn kent een eeuwenoude geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse en Keltische tijd. Naast diverse proeverijen vindt u in de omgeving ook speciale wijnroutes. De moezelstreek staat ook bekend om de wijnfeesten, die half juli losbarsten.

Voor sportieve kampeerders is er naast wandelen en fietsen nog veel meer te beleven in de buurt van campings aan de Moezel. Golfen, parachutespringen, of paardrijden, het is allemaal mogelijk in de omgeving van campings aan de Moezel.

Bezienswaardigheden 

Ook op cultureel gebied zal de omgeving rondom de Moezel u verrassen. Langs de Moezel treft u charmante wijndorpjes en historische stadjes aan. In de diverse historische stadjes vindt u nog talrijke Romeinse overblijfselen en waant u zich even terug in de tijd. Een aantal aanraders tijdens uw vakantie aan de Moezel:

•    Cochem
Tijdens een bezoek aan Cochem kunt u niet om de indrukwekkende Rijksburcht Cochem heen. Deze statige Reichsburg is gebouwd op een rots en is een van de best bewaarde burchten van Duitsland. Bezoek ook het historische marktplein met het barokke stadshuis.
•    Trier
Voor kunst en cultuur moet u in Trier zijn. In deze oude stad aan de Moezel vindt u nog steeds diverse intact gebleven monumenten uit de Romeinse tijd, waaronder een imposante stadspoort Porta Nigra en een amfitheater. Vele monumenten staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Trier staat bekend als levendige studentenstad. Naast cultuur snuiven kunt u hier ook lekker shoppen.  
•    Bernkastel-Kues
Dit romantische stadje wordt door velen gezien als een van de mooiste stadjes aan de rivier. Beleef de indrukwekkende sfeer van de historische binnenstad met de romantische steegjes en oude vakwerkhuizen. Bezoek de burchtruïne Landshut, die hoog boven het stadsdeel Bernkasteel uit torent. U wordt beloond met een schitterende uitzicht over Moezeldal.
•    Beilstein
Beilstein wordt ook wel Doornroosje aan de Moezel genoemd. Het middeleeuwse stadsbeeld met de nauwe steegjes, kronkelende straatjes en de historische gebouwen geeft u de indruk dat u in de middeleeuwen bent beland. Het stadje is diverse keren als decor voor speelfilms gebruikt.  

Het weer

De Moezelstreek heeft vanwege de beschutte ligging een zeer zacht klimaat. Het is in de regio gemiddeld 2 °C  warmer dan in de rest van Duitsland. Aan de Middenmoezel is de gemiddelde jaartemperatuur ongeveer 9 °C. Het zachte klimaat zorgt ervoor dat het een ideaal gebied is voor de wijnbouw.
Juli is de warmste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 24 °C.

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​