Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping in de Mecklenburgische Seenplatte in Duitsland

Campings in de Mecklenburgische Seenplatte, een regio in het noordoosten van Duitsland, bieden veel variatie in locatie en luxe. Berlijn, Hamburg en zelfs Polen liggen op dagtripafstand van de camping. Mecklenburgische Seenplatte zelf bestaat uit meer dan duizend kleine en grote meren en is het grootste merengebied van Centraal Europa.

Tips 

•    Het schiereiland Rügen bestaat uit steile kusten, witte rotsen en hoge boomtoppen – en in het nationaal park Jasmund is het prachtig wandelen
•    Het oude centrum van Rostock heeft prachtige barokke en renaissance gevels
•    Berlijn is binnen handbereik voor wie deze indrukwekkende stad met zijn rijke en dubbele geschiedenis eindelijk eens wil bezoeken

Gevarieerd kamperen

De campings in dit gebied kenmerken zich door hun gevarieerde aanbod: eenvoudige plaatsen met slechts een campingwinkeltje of luxe campings van gemakken als zwembad en sauna voorzien. Een camping kan in het bos of aan het water liggen.

Voor sportieve kampeerders is er van alles te beleven op de camping. De omgeving leent zich goed voor wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen en uiteraard varen met uw eigen of gehuurde motorboot, kajak of kano.

Neemt u geen eigen tent, caravan of camper mee naar de camping? De omgeving telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden 

Schilderachtige dorpjes, prachtige kastelen, nationaal parken en talloze watertjes en meren, dat is wat Mecklenburgische Seenplatte te bieden heeft. 

•    Müritz nationaal park
Vogelsoorten als de kraanvogel, visarend en zeearend en zoogdieren als otters, bevers en wasberen zijn hier te vinden

•    Kanoën
Er zijn diverse kano- en kajakroutes om de meren, riviertjes en stroompjes vanuit het water te ontdekken

•    Höhenburg Stargard, Burg Stargard
Deze burcht uit de dertiende eeuw plaatst u terug in de tijd – inclusief kruidentuin en museum en in de buurt nog een zomerrodelbaan

Het weer

Het weer in dit gebied kent een gematigd zeeklimaat. De winters kunnen er redelijk zacht zijn maar van tijd tot tijd kan het hier flink vriezen. De zomers zijn aan de koele kant, met temperaturen net onder de 25 graden. Van mei tot oktober daalt het kwik overdag niet onder de 15 graden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen