Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Nordfriesland in Duitsland

In het meest noordelijke puntje van Duitsland ligt de regio Nordfriesland in een prachtig uitgestrekt natuurlijk landschap. De campings in Nordfriesland zijn altijd dicht bij zee gelegen en door het milde zeeklimaat is het hier in de zomer prima toeven. De diverse eilanden, zoals het groene Pellworm, voor de kust van het Duitse Waddengebied bieden u een gastvrij welkom. De regio Nordfriesland ligt direct grenzend aan Denemarken zodat u naast de Duitse ook de Deense cultuur kunt ontdekken.

Tips 

•    Bezoek een van de Halligen. Deze groep van bijzondere eilandjes in de Duitse Waddenzee zijn niet omringd door dijken en kunnen daarom bij hoge vloed rondom onderlopen. Hierdoor ontdekt u er een zeer bijzondere flora en fauna.
•    Ga met een gids wadlopen bijvoorbeeld bij Beltringharder Koog of rond een van de Halligen.
•    Iets buiten de rustige plaats St. Peter-Ording ligt een mooie golfbaan voor een sportieve beleving. Of ga lekker uitwaaien aan het langste zandstrand van Nordfriesland. Een bezoek aan NaturErlebnisTierpark Westküstenpark mag niet ontbreken. 

Kamperen aan zee en strand

Vanaf de campings in Nordfriesland kunt u genieten van zee en strand tot zover het oog reikt. Een ideaal uitgangspunt dus voor een sportieve (strand)vakantie of juist een rustige kampeervakantie met familie of vrienden.

Nordfriesland biedt een diversiteit aan activiteiten en mogelijkheden. Ga fietsen in de duinen, wandel langs heide en bos en ontdek typische Duitse plaatsen zoals het lieflijke Tönning met zijn schilderachtige vissershaven. Breng in Tönning een bezoek aan de aquaria van het waddenmuseum. Indrukwekkend is de 17,5 meter lange replica van een potvis.

Met uw caravan, camper of tent staat u uitstekend op een van de campings in Nordfriesland en geniet u optimaal van uw kampeervakantie in de regio. Maar er zijn natuurlijk ook campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren, zoals een stacaravan of een lodgetent.

Bezienswaardigheden in Nordfriesland

Op uw camping in Nordfriesland ervaart u de rust en ruimte. De regio is veelzijdig door de unieke natuur. Het waddenlandschap is beschermd natuurgebied en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast biedt Nordfriesland ook veel cultuur. Kamperen in de regio betekent mooie uitstapjes naar bijvoorbeeld:

•    Sylt
Sylt is het meest noordelijke eiland van de Duitse Waddenzee. Uitgestrekte witte zandstranden, heidevelden en mondaine badplaatsjes kenmerken dit eiland. Bij het plaatsje kampen vindt u de unieke Rote Kliff, een 25 meter hoge koperkleurige duinwand.
 
•    Husum
Husum is een havenstadje met rondom de haven kleurrijke huizen. Er is een klein maar informatief scheepvaartmuseum. Daarnaast herbergt Husum het oudste openluchtmuseum van Duitsland, het Ostenfelder Bauernhaus. Maak uw bezoek compleet met een bezoek aan het kasteel Schloss vor Husum.

•    Friedrichstadt
Door de vele grachten en de middeleeuwse woningen met trapgevels wordt Friedrichstadt ook wel ‘Klein Amsterdam’ genoemd. Neem een fototoestel mee tijdens een vaartocht over de grachten. Of ontdek de Nederlandse geschiedenis in dit gezellige plaatsje op de fiets. Meer informatie over Friedrichstadt en fiets- en vaarroutes vindt u hier.

•    Kiel
In een uurtje rijdt u van de Noordzeekust naar de Oostzeekust voor een bezoek aan de havenstad Kiel. In juni vindt hier het grootste zeilevenement ter wereld plaats met evenementen door de hele binnenstad.

Het weer

Nordfriesland heeft een gematigd zeeklimaat. De regio Sleeswijk-Holstein waar Noord-Friesland in ligt heeft redelijk milde winters en zachte zomers. Door de ligging aan zee is de invloed van de wind merkbaar. In de herfst kan het flink waaien. Neerslag kan het hele jaar vallen maar door de zeewind drijft bewolking vaak snel weg waardoor buien vaak van korte duur zijn. In de zomer geeft een zeebries verkoeling en is het over het algemeen zonnig. De warmste maand van het jaar heeft een gemiddelde maandtemperatuur van zo’n 20 °C. Er zijn daarnaast elke zomer dagen waarin een hogedrukgebied zorgt voor zonnig weer zonder een wolkje aan de lucht.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen