...
Muggen

Wat te doen tegen muggen op de camping?

op 23 sep 2022

Je ligt net op je luchtbed wanneer je het bekende gezoem van een mug in je tent hoort. De zaklamp kan meteen weer aan, want bijna niets is zo vervelend als een jeukende muggenbult. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Hoe kun je muggen op afstand houden? En wat kun je doen tegen jeukende muggenbulten?

Lees meer

6x Hier moet je op letten bij het kopen van een tweedehands tent

op 1 sep 2022

Je hebt de knoop doorgehakt, deze zomer ga je kamperen met de tent. Voor het eerst in lange tijd of misschien wel voor de allereerste keer. Een tweedehands tent is dan een goede optie. Een tent kan lang meegaan en een tweedehands tent is vaak een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een tweedehands tent? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Lees meer
Boheems Middelgebergte

Cultuur snuiven in Tsjechië

op 25 aug 2022

Cultuur snuiven en kamperen is in Tsjechië een prima combinatie. In het land vind je niet minder dan 2.000 kastelen en burchten. Bovendien staan er wel 16 Tsjechische locaties op de Unesco-Werelderfgoedlijst. In dit beknopte overzicht tonen we je de mooiste culturele pareltjes en  geven we campingtips in de buurt. 

Lees meer
Vooroordelen over kamperen

5 vooroordelen over kamperen ontkracht

op 1 aug 2022

Denk je aan kamperen, dan denk jij misschien wel aan slapen in een te krappe tent en ’s nachts door de kou met een wc-rol onder de arm lopen naar een niet al te schoon toiletgebouw. Er zijn flink wat vooroordelen en ouderwetse beelden over kamperen. Tijd om 5 kampeermythes te ontkrachten!

Lees meer
De 8 mooiste stranden van Kroatië

De 8 mooiste stranden van Kroatië

op 19 jul 2022

Kroatië staat bekend om de indrukwekkende kustlijn met de mooiste stranden en idyllische baaien. Het kristalheldere water nodigt je meteen uit om een duik te nemen. Het strand loopt op veel plaatsen langzaam af in de zee, waardoor de stranden in Kroatië bijzonder kindvriendelijk zijn.

Lees meer
Confidental Infomation