...
Gespecialiseerde campings

6 bijzondere themacampings in Nederland: hier vind je ze!

op 15 mei 2021

Jeroen Timmermans

Campings zijn er in alle soorten en maten en voor ieder type kampeerder. Klein, groot, kindvriendelijk, duurzaam, luxe; noem maar op. Daar schreef ik al eerder een blog over. Naturistencampings en vuurwerkvrije campings ken je vast al, maar heb je ooit gehoord van een elementencamping of een camping met christelijke animatie? Ik deel graag de meest bijzondere campings met je.

Lees meer

Groots genieten in Groothertogdom Luxemburg

op 10 mei 2021

Thomas Jutzler

Het is een van de kleinste landen van Europa. Maar Groothertogdom Luxemburg doet zijn naam eer aan: je kunt er groots genieten! En dat op korte afstand van Nederland. Van wandelen over de Lee Trail en suppen in Esch-sur-Sûre tot het bewonderen van kastelen en genieten van Luxemburgse Gromperekichelcher; reisjournalist Thomas Jutzler vertelt je graag over zijn rondreis door Luxemburg.

Lees meer

Van kastelen tot stoomtreinen, het mooiste van Saksen

op 3 mei 2021

Marieke Krämer

De grote afwisseling tussen natuurschoon en toeristische mogelijkheden maakt de Duitse ‘Freistaat Sachsen’ tot een ideale kampeerbestemming. Op warme dagen relaxen bij strandjes langs rivieren en meren, of fietsen en wandelen in natuurgebieden. Is de dag wat wisselvalliger qua weer, dan is de keuze groot aan bezienswaardigheden en gezellige stadjes. Welkom in Saksen, het land van belevenissen.

Lees meer

Je kijkt je ogen uit: 5 prachtige calanques in Zuid-Frankrijk

op 6 apr 2021

Bianca van Steenbergen

Op 16 kilometer van Marseille vind je een prachtig natuurverschijnsel: het Massif des Calanques. Calanques zijn valleien die zijn uitgesleten door een rivier en gedeeltelijk onder water staan. Bewonder ze vanuit een bootje, neem een duik in het water of maak een wandeling in de prachtige omgeving. We vertellen je graag over vijf prachtige calanques in Zuid-Frankrijk die je kunt bezoeken! 

Lees meer
Wat is een dagcamping?

Rustige start kampeerseizoen voor Nederlandse campings

op 2 apr 2021

Sander Cox

Traditioneel gezien is Pasen de start van het kampeerseizoen, maar gezien de huidige coronamaatregelen wordt het een rustige start. Daarnaast blijft de vraag naar kampeerplaatsen met privé-sanitair onverminderd groot. Dat zijn de twee belangrijkste bevindingen uit een rondvraag van Kampeermagazine ACSI FreeLife bij verschillende campings in Nederland.

Lees meer

De 10 populairste campings van de Ardennen

op 8 mrt 2021

Bianca van Steenbergen

Heb je zin om te wandelen in de bergen, maar wil je wel in de buurt op vakantie? Ga naar de Belgische Ardennen! Je hoeft er niet ver voor te reizen, maar je bent toch echt even weg. De Ardennen liggen in Wallonië, het Franstalige gedeelte van België. En het is een ideale plek om te kamperen. Mooie campings, overweldigende natuur en vooral veel rust. Ik vertel je over de tien best beoordeelde campings in de Ardennen van Eurocampings.nl.

Lees meer
Confidental Infomation