...
Vroegboeken of bonnefooi

Vroegboeken of kamperen op de bonnefooi?

op 14 jan 2022

Zoveel kampeerders, zoveel stijlen. De een reserveert direct na een fijne vakantie een plekje voor het volgende jaar terwijl de ander zonder planning een paar weken op de bonnefooi rondtrekt. En dat is helemaal prima. Twijfel jij nog tussen de zekerheid van vroegboeken of de vrijheid van een spontane kampeervakantie? We zetten de voordelen en nadelen voor je op een rijtje.

Lees meer

De 8 populairste voorzieningen op de camping

op 11 jan 2022

Zoveel mensen, zoveel wensen. Niet gek dus dat iedere kampeerder andere voorzieningen bovenaan zijn lijstje heeft staan. De ene kampeerder zoekt een kleine rustige camping om volledig op te gaan in de natuur, de ander heeft de tijd van zijn leven op een camping met animatie en een spectaculair zwemparadijs. Ook hondvriendelijkheid of de aanwezigheid van camperplaatsen kan een doorslaggevende factor zijn bij het uitzoeken van een ideale camping....

Lees meer
header

Van Genève tot de Middellandse Zee, op fietsvakantie in Frankrijk

op 6 jan 2022

Veelzijdig Frankrijk is een fantastische kampeerbestemming. Van de besneeuwde bergtoppen en kristalheldere meren bij  het meer van Annecy tot de mediterrane sfeer van Avignon. En hoe ontdek je al die verschillende landschappen beter dan tijdens een fietsvakantie? Via vlakke fietspaden, voies vertes en langeafstandsfietsroutes zoals de ViaRhôna ervaar je sportief en toch op je gemak de mooiste plekken. We nemen je mee op fietsreis door Frankrijk.

Lees meer
Camping Tarragona

Genieten van de Spaanse zon in Tarragona

op 30 dec 2021

Eindeloze stranden, gezellige boulevards, campings met zwemparadijzen en leuke uitstapjes. In de Spaanse regio Tarragona is er genoeg te beleven voor jong en oud. Geniet van dagen vol waterpret en gezelligheid op de camping. Of ontdek de unieke Spaanse cultuur van deze mooie regio.

Lees meer
Gespecialiseerde campings

Europeanen zijn vroeg met boeken zomervakantie

op 14 dec 2021

In heel Europa hebben mensen zin om op vakantie te gaan. Veel campings zijn zelfs al bijna volgeboekt voor de zomer van 2022, ziet campingspecialist ACSI. “Uit onze cijfers blijkt dat overal al zomervakantieplannen worden gemaakt en campings worden geboekt. Opvallend, want meestal gaan mensen pas boeken rond de kerstvakantie. Wil je nog een mooi plekje op de camping in de zomer, dan moet je snel zijn”, vertelt Ramon van Reine, directeur bij ACSI, de campingspecialist van Europa.

Lees meer
header geschiedenis

Een reis door de campinggeschiedenis: Ardoer camping de Noetselerberg

op 2 dec 2021

Ardoer camping De Noetselerberg in Overijssel bestaat al meer dan 50 jaar. In 1970 kreeg eerste eigenaar Jan een kampeervergunning voor de boerderij. De provincie was sceptisch en dacht dat Jan beter boer kon blijven. Maar Jan was altijd in voor iets nieuws en het kamperen begon enorm op te komen. Inmiddels wordt deze vijfsterrencamping gerund door de volgende generatie. Een stukje Nederlandse campinggeschiedenis.

Lees meer
Confidental Infomation