Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings in de Schwäbische Alb, kamperen in de Jura

Op vakantie in de Schwäbische Alb (Zwabische Jura) kunt u genieten van natuur en cultuur. Uw camping ligt in het middelgebergte van de deelstaat Baden-Württemburg in het zuidwesten van Duitsland. Een prima gebied om te gaan wandelen of klimmen. Daarnaast wordt er veel aan wintersport gedaan en kunt u met de motor of de auto tochten maken.

Vanaf uw camping bezoekt u pittoreske dorpjes met in veel gevallen een eigen plaatselijk museum. Hier leert u over de plaatselijke geschiedenis. Als u verder terug wil in de tijd, kunt u één van de musea met archeologische vondsten bezoeken. Het is trouwens niet onmogelijk, dat u tijdens uw wandeling zelf een fossiel aantreft. Burchten, ruïnes en kloosters zijn trouwens ook goed vertegenwoordigd in de omgeving. 

U kunt kiezen uit campings gelegen een gebied van ongeveer tweehonderd kilometer lang en veertig kilometer breed. De hoogte van het gebergte is tussen de 600 en 1000 meter. Daardoor is het zeer geschikt voor wintersport. 

De Schwäbische Alb ligt in het gebied Schwäben (Zwaben). Voor Zwitsers is het woord ‘Schwäben’ trouwens een spotterm voor Duitsers in het algemeen. In Zwaben liggen bezienswaardige steden als Stuttgart en Ulm, de geboortestad van Albert Einstein. In deze universiteitsstad bevindt zich één van de grootste openbare bibliotheken van Duitsland. 

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >