Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Ga op ontdekkingsreis in het sprookjesachtige Slovenië

Lange tijd was Slovenië het best bewaarde kampeergeheim van Europa. Was. Want steeds meer kampeerders hebben de magie van dit veelzijdige land inmiddels ontdekt. En met zijn sprookjesachtige meren, woeste bergen, ongerepte bossen, mediterrane kuststrook en gemoedelijke steden doet Slovenië ook zeker niet onder voor haar buurlanden Italië, Oostenrijk en Kroatië. Nog een voordeel: ook je portemonnee wordt blij van een vakantie in Slovenië.

Sprookjes bestaan nog

In het groene noorden van Slovenië lijken sprookjes nog echt te bestaan. Wandel, fiets of mountainbike door de Julische Alpen en bewonder de imponerende bergtoppen in de verte. Ontdek de dichte bossen in Nationaal Park Triglav en zie hoe de Sava- en Sočarivier door het landschap slingeren en uitmonden in spiegelgladde meren. Het Meer van Bohinj is het grootste meer van Slovenië en het Meer van Bled het meest bekende. Dit komt mede door het witte kerkje, prachtig gelegen op een eilandje middenin het meer.

Witte zandstranden en heilzame kuuroorden

Verder naar het oosten en zuiden vlakt het landschap af. In het zuidwesten vind je zelfs een korte kuststrook aan de Adriatische Zee met witte zandstranden en mediterrane kustplaatsen als Piran en Izola. Verder landinwaarts liggen de beroemde grotten van Postojna en Škocjan. Helemaal centraal in het land vind je de charmante hoofdstad Ljubljana.

Richting het oosten wordt het landschap gekenmerkt door heuvels, wijnvelden en thermen. Rondom deze spa’s – in het Sloveens ‘terme’ genoemd – zijn vaak grote familiecampings te vinden. Inclusief zwembaden, een waterpark en wellnessresort. Zo is er voor ieder familielid iets te doen. Maar trek er ook op uit naar stadjes in de buurt. Met name Ptuj – de oudste stad van Slovenië – is een cultureel wonder.

Van wintersport tot zonnegod

Slovenië kent verschillende klimaatzones. En dat is best bijzonder voor zo’n klein land. Het zuidwesten grenst aan de Adriatische Zee en kent een mediterraan klimaat met droge, zonnige zomers en milde winters. Verder landinwaarts heerst een gematigd zeeklimaat, vergelijkbaar met dat van Nederland. In het bergachtige noorden en noordoosten kom je juist in een landklimaat terecht, met grotere verschillen in de temperatuur en regelmatige neerslag. Die valt in de winter voornamelijk als sneeuw, waardoor je in gebieden als Kranjska Gora en Mariborsko Pohorje prima kunt wintersporten.

Thema's


 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd