Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 33 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Ruim 250 filtermogelijkheden Meer dan 300.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Letland

Kamperen in Letland kunt u van de kust tot diep in het binnenland. Langs de ruim 500 km lange kustlijn vormen de grote havensteden Riga en Liepaja een contrast met de kleine, pittoreske vissersdorpjes, de uitgestrekte, witte zandstranden, duinen en vreemde rotsformaties. Veel campings in Letland liggen aan de Oostzee of de Golf van Riga. Maar u vindt ook campings in Letland gelegen aan rivieren en omgeven door ongerepte bossen. 

Kamperen in Letland: ongerepte natuur en een bruisende hoofdstad

De meeste inwoners van Letland wonen in de hoofdstad Riga. Deze bruisende stad is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken vanaf uw camping in Letland. In de oude stad zijn leuke straatjes met allerlei winkels, zoals antiquairs en galeries. Maar ook de historische kerken en musea zijn leuk om te bezichtigen.

Tijdens uw kampeervakantie in Letland heeft u veel keuze uit allerlei activiteiten. Gaat u lekker ontspannen in een van de moderne kuuroorden? Of onderneemt u een buitenactiviteit vanaf de camping in Letland? U kunt hier fietsen, paardrijden, vissen, kanoën en raften. De vele duizenden zoetwatermeren, de honderden rivieren en de schitterende bossen zorgen voor een onvergetelijke vakantie in Letland.

Letland behoort tot de Baltische Staten. Een groep prachtige landen. Het is dan ook erg leuk om een rondreis door de Baltische Staten te maken.

Belangrijke informatie voor uw reis in Letland

Benzine (95/98 E of Futura 95/98) en diesel zijn goed verkrijgbaar. Lpg is redelijk goed verkrijgbaar; voor het tanken hiervan wordt de Italië-aansluiting (dish) gebruikt.
Buiten de steden zijn tankstations vaak geopend van 7.00 tot 22.00 uur.
In en rond Riga en andere steden zijn tankstations meestal tot 23.30 uur of dag en nacht geopend.

Ga goed voorbereid op reis met de elektrische auto. De meeste laadpunten zijn in en nabij Riga. Bij reizen buiten de steden is het aan te raden om te bekijken welke laadmogelijkheden er zijn. Het Letse bedrijf e-mobi heeft het grootste laadnetwerk: e-mobi.lv.

Dimlicht (of dagrijlicht) overdag is verplicht. Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Een tram heeft echter altijd voorrang. Verkeer op de rotonde heeft voorrang als dat met verkeerstekens wordt aangegeven.
Bestuurders mogen alleen handsfree bellen. Kinderen kleiner dan 1,50 meter moeten in een kinderzitje zitten. Van 1 december tot 1 maart zijn winterbanden verplicht (deze periode kan worden aangepast aan de weersomstandigheden).

Een groen knipperend verkeerslicht waarschuwt dat het licht oranje zal worden; bij oranje moet je indien mogelijk stoppen. Als naast het rode licht een oranje licht gaat branden, geeft dat aan dat het licht op groen zal springen; je mag echter pas rijden bij groen licht. Voetgangers die in het donker of bij slecht zicht langs de weg lopen, zijn verplicht om een reflector of veiligheidshesje te dragen. Langzamere voertuigen kunnen de vluchtstrook gebruiken om snellere voertuigen te laten passeren.

Een gevarendriehoek, verbanddoos en brandblusser zijn verplicht in de auto. Aangeraden wordt om veiligheidshesjes voor alle inzittenden mee te nemen.

Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4 meter hoog, 2,55 meter breed en 18,75 meter lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 meter lang zijn).

Een fietshelm is verplicht voor kinderen tot 12 jaar (ook achterop). In het donker (en bij slecht zicht) moeten fietsers een veiligheidshesje dragen. Kinderen tot 12 jaar mogen alleen onder begeleiding op de weg fietsen. Kinderen tot 7 jaar mogen alleen op de fiets worden vervoerd in een fietszitje met een gordel om.

Plaats je gevarendriehoek minstens 100 meter achter de auto als deze een gevaar vormt voor het overige verkeer. Alle inzittenden moeten een veiligheidshesje aantrekken. Bij pech bel je het alarmnummer van je pechhulpverzekeraar.

Het aantal Letse campings dat zich richt op West-Europese kampeerders neemt toe. Veel campings, ook aan de populaire kust van de Oostzee en in de nationale parken, zijn eenvoudig te noemen. De sanitaire voorzieningen zijn bescheiden, maar schoon en de meeste campings beschikken inmiddels over elektriciteit voor hun gasten. Vrij kamperen buiten de campings is toegestaan op het platteland en in de nationale parken, waar soms een kleine vergoeding wordt gevraagd. Voor overnachten op privéterrein is toestemming nodig van de landeigenaar. Enkele campings hebben geen drinkwater. Het is raadzaam om dan flessen water bij je te hebben. Servicestations voor campers komen nog weinig voor in Letland.

Bescherm jezelf tegen teken, want deze kunnen ziektes overbrengen. Vermijd contact met zoogdieren in verband met het risico van hondsdolheid.

Thema's


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen