Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Saksen

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Saksen

Karin van Teeffelen

De steden zijn erg mooi om te zien o.a. Freiberg, Chemnitz en Meissen. En niet te vergeten natuurlijk Dresden. Ook de natuur is telkens weer mooi, na elke heuvel een verrassing wat je weer ziet. Wij hebben erg genoten.

Van de Weyer

Heel goed mooie stad Dresden en Elbe fietspad dichtbij

Ber Smaak

Pluspunt is dat de camping dicht bij Dresden ligt.

Op vakantie op een camping in Sachsen

Een kampeervakantie in Saksen (de Duitse naam is Sachsen) laat u kennismaken met een stukje Europa vol historie: een mix van de Oost- en West-Europese cultuur in het decor van een schitterend landschap. De deelstaat Sachsen is grofweg de driehoek rond de eeuwenoude steden Leipzig, Dresden en Chemnitz, voormalig Oost-Duitsland en grenzend aan Polen en Tsjechië.

Kamperen in Sachsen: rustiek Midden-Europees landschap en barokke steden

De bezienswaardigheden die u tijdens het kamperen in Sachsen kunt bezichtigen, zullen u versteld doen staan. Op een kampeervakantie in Sachsen logeert u op korte afstand van drie schitterende Duitse cultuursteden: Leipzig, Dresden en Chemnitz.

Dit zijn misschien niet de bekendste Duitse steden, omdat ze voor de val van de muur wat minder voor de hand lagen, maar de combinatie van 'Oost-Europese' charme, prachtig gerestaureerde oude gebouwen en nieuw elan zal zeker uw hart veroveren! In de Tweede Wereldoorlog werden vooral Leipzig en Dresden zwaar beschadigd, maar beide steden zijn de laatste jaren prachtig herrezen.

Maar wie op één van de campings in Sachsen verblijft, kan ook genieten van het prachtige platteland, net boven het Tsjechische Bohemen en vergelijkbaar wat natuurschoon betreft. Een andere trekpleister in Sachsen is Meissen, de plaats waar het gelijknamige, kostbare porselein vandaan komt. En nu u toch in de buurt bent: het zou zonde zijn om vanaf uw camping in Sachsen niet even door te rijden voor een paar dagen Praag!

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen