Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Ga vanaf uw zonovergoten camping aan de Costa del Sol op ontdekkingstocht door het filmische Andalusië en treed in de voetstappen van Frank Sinatra en Grace Kelly.

Een ideale combinatie van strand en cultuur

De Costa del Sol ligt langs de zuidkust van Spanje en is de ideale bestemming voor een kampeer- en strandvakantie. De stranden El Christo, Cabopino en Puerto Banus, bekroond om veiligheid en hygiëne, zijn het populairst. De regio kent ook een rijke cultuur en geschiedenis. Door de eeuwenlange Moorse invloeden heeft Andalusië een unieke sfeer, die u beleeft in prachtige steden als Málaga en Ronda.

De Costa del Sol op het witte doek

Begin jaren '50 raakte de Costa del Sol bekend bij de massa, doordat beroemdheden als Grace Kelly en Frank Sinatra het dorpje Torremolinos bezochten. De film 'Les Bijoutiers du Clair de Lune' met Brigitte Bardot is hier zelfs gedeeltelijk opgenomen. Maar de Costa del Sol heeft niet alleen via de cinematografie een miljoenenpubliek bereikt. Ook de gastronomie van de regio is wereldwijd verspreid. 

De heerlijkste Andalusische visgerechten

In de Zuid-Spaanse keuken voert vis de boventoon. Probeer 'puntillitas', tapas van gefrituurde babyinktvisjes met citroen, of 'pescaíto frito', in olijfolie gebakken visjes. De bekende serranoham komt eveneens uit Andalusië en wordt vaak in gerechten verwerkt, zoals in de koude tomatensoep 'salmorejo'.

Uitstapjes naar prachtige oude steden

Vanaf uw camping aan de Costa del Sol kunt u uitjes maken naar prachtige steden, zoals Málaga. In de geboortestad van Pablo Picasso kunt u zijn meesterwerken bekijken in het Museo Picasso. Het verderop gelegen stadje Ronda wordt in twee delen gesplitst door een rivier, die een diep ravijn heeft geschapen. Vanaf de Puente Nuevo, de brug die de stadsdelen met elkaar verbindt, heeft u een prachtig uitzicht.

Een perfecte bestemming voor de hele familie

De Costa del Sol biedt dus een veelzijdige vakantie, ook voor de rest van de familie. Voor de kleintjes valt er namelijk genoeg te doen. Naast de prachtige stranden is er bijvoorbeeld de unieke dierentuin Bioparc Fuengirola en het subtropische zwemparadijs Aqualand Torremolinos.

Top 3 van de Costa del Sol

  1. Het strandfeest La Virgen del Carmen, jaarlijks gehouden in juli
  2. De Feria van Málaga, ieder jaar in augustus
  3. Het pittoreske witte dorpje Mijas

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen