Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in het Münsterland

In het noordwesten van Duitsland ligt het Münsterland; een prima plek om te gaan kamperen. Het gebied beslaat de regio rondom de stad Münster, in het noorden van Westfahlen. Hier beleeft u de rijke geschiedenis van de streek, er is namelijk een groot aantal kerken, kloosters, burchten en kastelen te vinden. Vanaf de camping kunt u één van de vele bewegwijzerde fietsroutes door het redelijk vlakke landschap nemen. Zo ontdekt u de prachtige natuur en interessante, oude gebouwen. Of u trekt met uw caravan, camper of tent van camping naar camping en u leert de omgeving beter kennen. 

Tips voor een bezoek aan het Münsterland

•    Fiets een deel van de 100 Schlösser Route (100 kastelen route)
•    Het kasteel Schloss Ahaus
•    De burcht Burg Hülshoff
•    Bezoek de historische stad Münster

Rustiek landschap

Het Münsterland is een perfecte plek voor een vakantie op het platteland. Er zijn voornamelijk dorpjes te vinden, Münster is de enige echt grote stad. Velden, weilanden en schilderachtige hoeves kenmerken het landschap. Hier kunt u dan ook naar hartenlust fietsen, bijvoorbeeld over de 100 Schlösser Route (100 kastelen route). Er zijn vier hoofdroutes van honderden kilometers waar u sportief, maar ook cultureel kunt genieten. 

Bezienswaardigheden en attracties

Het landschap in het Münsterland wordt bepaald door kastelen, burchten, landhuizen, kerken en kloosters. Vooral het waterslot is rijk vertegenwoordigd. 
Eén van de kastelen is Schloss Ahaus in Ahaus, wat eind 17e eeuw gebouwd werd. Het poortgebouw, het schoolmuseum, de vorstenzaal en de orangerie met beeldhouwwerken en het kasteelpark kunnen worden bezichtigd. Voor sommige onderdelen moet een afspraak gemaakt worden. 
Eén van de burchten is Burg Hülshoff in Havixbeck; het geboortehuis van dichteres Annette von Droste-Hülshoff. De voorburcht heeft twee indrukwekkende verdedigingstorens en een herenhuis en het geheel is omgeven door een gracht. Er is een museum en een park. 

De grootste stad: Münster

Münster is een historische hanzestad, met idyllische pleinen. De Prinzipalmarkt vormt het economische en politieke centrum. Aan dit plein liggen karakteristieke huizen, arcaden en het historische stadhuis in gotische bouwstijl. In de gezellige zijstraatjes is het exclusief winkelen. Vanaf het plein zijn de diverse bezienswaardigheden goed te bereiken, zoals de dertiende-eeuwse Sint Paulusdom met zijn astronomische klok.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen