Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Beieren

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Beieren

Kylie

Heel mooi!

Bob

Absoluut mooie omgeving!

kleef

als je je van tevoren veel informeert is er heel veel te zien en te doen lekker om te fietsen ook

Vakantie op een camping in Beieren

Bij kamperen in Beieren past eigenlijk maar één woord: avontuur. Vanaf een camping in Bayern, zoals deze fraaie en traditierijke deelstaat in het Duits heet, geniet je optimaal van dit zeer bergachtige deel van Duitsland. Behalve schitterende natuur vind je tijdens een kampeervakantie in Beieren ook veel moois op cultureel gebied. Wat te denken van bezoekjes aan sprookjeskastelen als Slot Neuschwanstein en Slot Hohenschwangau? Of aan eeuwenoude steden als Nördlingen en Passau?

München en meer

Tijdens je kampeervakantie in Beieren kom je ogen tekort. Zo is er natuurlijk de hoofdstad van Beieren: München. In deze wereldstad vind je een hele hoop bezienswaardigheden, waaronder tientallen historische gebouwen (ook kastelen!), musea, gezellige terrasjes, mooie winkels en prachtige parken. Daarnaast is de stad natuurlijk bekend vanwege de jaarlijkse Oktoberfesten.

Cultuurliefhebbers komen eveneens aan hun trekken in de stadjes Nördlingen en Passau. Nördlingen heeft een vrij intacte middeleeuwse stadskern. Die wordt omringd door een stadsmuur (in ellipsvorm) met poorten. Dit is de enige volledig bewaarde stadsmuur van het land. Erg indrukwekkend om te zien. Passau is een stad niet ver van de Oostenrijkse grens. Bijzonder is dat in de oude binnenstad drie rivieren bijeenkomen: de Donau, de Inn en de Ilz. Dit verklaart de bijnaam van Passau: ‘Dreiflüssestadt‘. Verder vind je er onder andere een kathedraal, twee voormalige paleizen, een veertiende-eeuws raadhuis en twee burchten.

Op avontuur in de natuur

Sportieve kampeerders die graag in de natuur zijn, zitten in Beieren helemaal op hun plek. Maak eens een wandel- of fietstocht door het Beierse Woud of maak kennis met de bijzondere flora en fauna in het Fichtelgebergte. Voor ieder wat wils: de natuur in Beieren is namelijk erg divers: van grillige alpentoppen en mooie meren in het uiterste zuiden tot laagland, zachtglooiend akkerland en dichtbebost middelgebergte in het noorden en midden van de deelstaat. De mooiste campings liggen verspreid door de natuurrijke deelstaat. Wat te denken van campings in Beieren aan een meer? Daar geniet je met het hele gezin van waterpret!

De perfecte manier om deze landschappen te bewonderen, is het rijden van de Romantische Straße. Dit is een autoroute die van Würzburg tot aan de voet van de Alpen loopt. Het eerder genoemde Nördlingen ligt ook aan deze route. De vele natuurgebieden in Beieren zijn ook de plek waar wijngaarden (Taubertal), sprookjesachtige paleizen en kastelen én dorpjes met middeleeuwse vakwerkhuizen liggen. Onderweg stoppen om deze bezienswaardigheden in je op te nemen is dus zeker een goed idee! Vooral bezoekjes aan het majestueuze Slot Neuschwanstein en Slot Hohenschwangau zijn erg de moeite waard.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Beieren? 

Welke campings in Beieren zijn populair bij Nederlanders? 

Populaire campings in Beieren: de snelste stijgers 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen