De voordelen van ACSI Eurocampings

Vakantiethema's

Toon meer vakantiethema's
Camping Altmühltal  | Duitsland | ACSI

Campings in het Altmühltal, kamperen in een natuurpark

Op een camping in het Altmühltal kampeert u midden in de prachtig groene natuur in het hart van Beieren. In dit gebied ligt het op twee na grootste natuurpark van Duitsland. Een prima plek als u van natuurschoon houdt en waar van alles te beleven is. 

De Altmühl is een zijrivier van de Donau en is ongeveer 220 kilometer lang. Door het dal loopt van west naar oost een fietspad. Vanaf uw camping kunt u dus gemakkelijk op uw fiets stappen en uw fietstocht zo lang maken als u zelf wil. Tijdens zo’n tocht komt u altijd wel in de buurt van één van de vele kastelen die het gebied rijk is. Naast fietsen kunt u natuurlijk ook wandelen en zijn er tal van mogelijkheden om te kanoën en te kajakken. 

Steden en opgravingen

Kamperen in het Altmühltal doet u meestal niet al te ver van grote steden als Nürnberg of de Beierse hoofdstad München. Hier vindt u vele monumenten, musea en andere bezienswaardigheden. Kleinere plaatsen als Ingolstadt, Regensburg, Passau of het toeristische Treuchtlingen zijn ook de moeite waard om te bezoeken. In de buurt van uw camping ligt altijd wel een stad die het bezichtigen waard is.

Bij de plaats Eichstätt is een steengroeve met een enorme hoeveelheid aan fossielen. Het bijzondere van deze plek in het Altmühl-juragebied is, dat u uw fossielen zelf kunt uithakken. In het nabijgelegen museum zijn gevonden fossielen tentoongesteld. Mocht u meer geïnteresseerd zijn in Romeinse opgravingen en musea, dan bent u op verschillende plaatsen langs de ‘limes’ (grens van het Romeinse Rijk) in het Altmühltal aan het juiste adres.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen