Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 33 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Ruim 250 filtermogelijkheden Meer dan 300.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Culturele uitstapjes en bijzondere natuur: kamperen in Denemarken

Denemarken is het land van hygge: gezelligheid en genieten van het leven. Het zuidelijke Scandinavische land bestaat uit ongeveer vierhonderd eilanden. Je vindt er bijzondere steden, mooie natuur en veel cultuur. Om een glimp van een sprookje op te vangen, moet je naar de hoofdstad. In Kopenhagen kun je de kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen bewonderen. Vergeet daarnaast de vrolijk gekleurde huisjes van Nyhavn niet. Deze plek is erg geliefd onder (hobby)fotografen en niet zonder reden. Je wordt al vrolijk als je naar deze huisjes kijkt!

Op naar de natuur

Ben je meer op zoek naar rust en ruimte? Ga dan naar Nationaal park Thy. Dit is het eerste nationale park van Denemarken. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen tussen de zandduinen en door het bos. Blijf wel op de paden. Je mag niet op eigen houtje een weg zoeken door de natuur. Rijd daarna met de camper of auto naar het Nors-meer. Hier kun je een frisse duik nemen en zelfs een vuurtje stoken of barbecueën. Heerlijk om de dag mee af te sluiten.

Spel en cultuur

Natuurlijk kunnen we Legoland niet vergeten. In Billund kun je je helemaal uitleven tussen de legoblokken. Dit park is ook leuk wanneer je van pretparken houdt. Je vindt er namelijk verschillende attracties, zoals achtbanen. Ben je meer een cultuurliefhebber? Ga dan naar Aarhus. De stad was in 2017 de culturele hoofdstad van Europa. Je vindt er verschillende musea, zoals het ARoS kustmuseum en Den Gamle By. Den Gamle By is een openluchtmuseum met wel 75 oude eeuwenoude huizen uit heel Denemarken.

Geniet van het milde weer

Het weer in Denemarken lijkt een beetje op het weer in Nederland. De zomers zijn over het algemeen mild, waarbij je van de zon kunt genieten zonder dat het echt heet wordt. Zo is dertig graden Celsius echt een uitzondering in het grootste gedeelte van Denemarken. Voor wat meer warmte moet je naar het zuiden van Jutland. Toch is Denemarken geen land voor de echte zonaanbidders. Zo kan het er, net als in Nederland, best regenachtig zijn. Vergeet dus niet je regenpak mee te nemen op vakantie.

Belangrijke informatie voor uw reis in Denemarken

Loodvrije benzine (Blyfri Oktan 95 en 98) en diesel zijn goed verkrijgbaar. Lpg is nauwelijks verkrijgbaar. Veel tankstations in Denemarken zijn 24 uur per dag geopend. Er zijn ook zeer veel onbemande tankstations.

Het netwerk met oplaadpunten is uitgebreid, maar dekt nog niet het hele land. Plan je reis goed!

Informatie over vaartijden, vertrektijden en tarieven is te vinden bij rederijen, zoals: bornholmslinjen.com, polferries.com, scandlines.de en ferries.nl. Tarieven zijn onder meer afhankelijk van seizoen en vertrektijd. Het is raadzaam om tijdig te reserveren. Informeer van tevoren bij de rederij of gasflessen meegenomen mogen worden op de boot.

Dimlicht (of dagrijlicht) overdag is verplicht. Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Verkeer op de rotonde heeft gewoonlijk voorrang. Op hellende wegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Bestuurders mogen alleen handsfree bellen. Kinderen kleiner dan 1,35 meter moeten in een kinderzitje zitten. Winterbanden zijn niet verplicht.

Op snelwegen is het verplicht om andere weggebruikers met alarmlichten te waarschuwen bij een file of ongeval. Parkeren is onder andere verboden binnen 10 meter van een kruispunt.

Een gevarendriehoek is verplicht in de auto. Aangeraden wordt ook om veiligheidshesjes, een verbanddoos, een brandblusser en reservelampen mee te nemen.

Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4 meter hoog, 2,55 meter breed en 18,75 meter lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 meter lang zijn).

Een fietshelm is niet verplicht. Bellen of appen op de fiets is verboden. Je mag geen passagier vervoeren op de bagagedrager (wel een kind in een kinderzitje).

Op de Deense wegen wordt geen tol geheven. Op de Grote Beltbrug en de Sontbrug moet je wel tol betalen. Je kunt op verschillende manieren betalen. Meer informatie: storebaelt.dk en oresundsbron.com.

In Aarhus, Aalborg, Odense, Kopenhagen en Frederiksberg zijn milieuzones ingesteld. Zware dieselvoertuigen moeten een milieuvignet hebben om deze milieuzones in te mogen rijden. Er zijn nog geen milieuzones die van toepassing zijn op gewone personenauto’s. Meer informatie: ecosticker.dk.

Plaats je gevarendriehoek op de snelweg minstens 100 meter (elders 50 meter) achter de auto als deze een gevaar vormt voor het overige verkeer. Alle inzittenden wordt aangeraden om een veiligheidshesje aan te trekken. Bij pech bel je het alarmnummer van de pechhulpverzekeraar. Je kunt ook bellen met een Deense pechhulpdienst: +45 70 10 20 30 (Falck) of +45 70 10 80 90 (SOS/Dansk Autohjaelp). Slepen is verboden op snelwegen.

Vrij kamperen buiten de campings is in het algemeen verboden. Het mag alleen wanneer door de landeigenaar toestemming is verleend. Voor kampeerders die laat arriveren, wint de quick-stop-service aan populariteit: overnachten na 20.00 uur ’s avonds en tot 10.00 uur ’s morgens, vaak buiten het kampeerterrein. Opgelet! De mogelijkheden om propaangasflessen te vullen zijn zeer beperkt. Je kunt dus het beste met voldoende gas op stap gaan. Er bestaat op Deense campings geen landelijke verplichting meer om een kampeerkaart van Camping Key Europe (CKE) aan te schaffen sinds een uitspraak daarover door de Deense mededingingsautoriteit in 2017. Je kunt nu op veel Deense campings ook met je ACSI Club ID terecht. Toch kan het soms nog voorkomen dat een camping de CKE-kaart verplicht stelt. Je kunt die dan ter plekke aanschaffen.

De top 8 beste campings in Denemarken

Deze resultaten zijn gebaseerd op klantenbeoordelingen.



 

Thema's


Accommodaties


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen