Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.900 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Culturele uitstapjes en bijzondere natuur: kamperen in Denemarken

Denemarken is het land van hygge: gezelligheid en genieten van het leven. Het zuidelijke Scandinavische land bestaat uit ongeveer vierhonderd eilanden. Je vindt er bijzondere steden, mooie natuur en veel cultuur. Om een glimp van een sprookje op te vangen, moet je naar de hoofdstad. In Kopenhagen kun je de kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen bewonderen. Vergeet daarnaast de vrolijk gekleurde huisjes van Nyhavn niet. Deze plek is erg geliefd onder (hobby)fotografen en niet zonder reden. Je wordt al vrolijk als je naar deze huisjes kijkt!

Op naar de natuur

Ben je meer op zoek naar rust en ruimte? Ga dan naar Nationaal park Thy. Dit is het eerste nationale park van Denemarken. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen tussen de zandduinen en door het bos. Blijf wel op de paden. Je mag niet op eigen houtje een weg zoeken door de natuur. Rijd daarna met de camper of auto naar het Nors-meer. Hier kun je een frisse duik nemen en zelfs een vuurtje stoken of barbecueën. Heerlijk om de dag mee af te sluiten.

Spel en cultuur

Natuurlijk kunnen we Legoland niet vergeten. In Billund kun je je helemaal uitleven tussen de legoblokken. Dit park is ook leuk wanneer je van pretparken houdt. Je vindt er namelijk verschillende attracties, zoals achtbanen. Ben je meer een cultuurliefhebber? Ga dan naar Aarhus. De stad was in 2017 de culturele hoofdstad van Europa. Je vindt er verschillende musea, zoals het ARoS kustmuseum en Den Gamle By. Den Gamle By is een openluchtmuseum met wel 75 oude eeuwenoude huizen uit heel Denemarken.

Geniet van het milde weer

Het weer in Denemarken lijkt een beetje op het weer in Nederland. De zomers zijn over het algemeen mild, waarbij je van de zon kunt genieten zonder dat het echt heet wordt. Zo is dertig graden Celsius echt een uitzondering in het grootste gedeelte van Denemarken. Voor wat meer warmte moet je naar het zuiden van Jutland. Toch is Denemarken geen land voor de echte zonaanbidders. Zo kan het er, net als in Nederland, best regenachtig zijn. Vergeet dus niet je regenpak mee te nemen op vakantie.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Denemarken? 

Welke campings in Denemarken zijn populair bij Nederlanders? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd