Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen aan de sprookjesachtige Chiemsee

De Chiemsee – ook wel het Beierse Meer genoemd – is door het diepblauwe water en de prachtige eilandjes een sprookjesachtige vakantiebestemming. Zowel voor gezinnen met kinderen, watersporters als actievelingen. Want gelegen aan de Beierse Alpen is ook een stevige wandeltocht door het spectaculaire berglandschap zo gemaakt.

Suppen en eilandhoppen

Windsurfen, kajakken, suppen, zeilen en zwemmen. Kamperen aan de Chiemsee is erg populair onder watersporters. Maar de oevers rondom het meer zijn eveneens geschikt voor spelende kinderen en zonnebadende vakantiegangers. In het kuuroord Prien am Chiemsee kom je helemaal tot rust en geniet je van wellness, stoombaden, sauna’s en massages. Ook de omliggende dorpjes Chieming, Gstadt en Bernau am Chiemsee of de nabijgelegen steden Rosenheim en het Oostenrijkse Salzburg zijn leuke bestemmingen voor een dagtripje.

Maar de allermooiste bestemmingen liggen misschien wel in het meer zelf. De eilandjes Herreninsel en Fraueninsel zijn per boot bereiken en je vindt er bijzondere bezienswaardigheden. Op het pittoreske Frauensinsel is het klooster Frauenwörth te zien en op Herreninsel vind je kasteel Herrenchiemsee. Dit bijzondere paleis is gebouwd door ‘sprookjeskoning’ Lodewijk II en heeft dezelfde stijl als het beroemde Paleis van Versailles.

Picknicken in de Alpen

Vanaf de camping aan de Chiemsee zie je ze al liggen: de bergtoppen in de verte. Het Chiemsee-Alpenland bestaat uit voorlopers van de Alpen en dit zorgt voor een adembenemend landschap. Wandelen en fietsen over de talloze paden en routes is een feest. Trek eropuit door het Beierse woud of ga met de Kampenwandseilbahn vanuit Aschau im Chiemgau – waar je ook het mooie Slot Hohenaschau vindt – de bergen in en daal vervolgens af door de bloeiende alpenweiden. In de wintermaanden zijn de berghellingen een stuk minder groen en juist geliefd bij skiërs, langlaufers en snowboarders.

De warmte van het meer

De omgeving rond de Chiemsee kent een mild en gematigd klimaat. In het dal heeft het klimaat veel weg van Nederland, maar hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. In de winter daalt de temperatuur tot een paar graden onder nul en kan er in de sneeuw gesport worden. Doordat de meeste neerslag in de maanden juni, juli en augustus valt, kunnen de zomers nat verlopen. Toch is de temperatuur zeer aangenaam – rond de twintig graden – en zorgt het water van de Chiemsee ervoor dat de luchttemperatuur in de omgeving van het meer zelfs nog een stukje hoger ligt.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen