Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings aan de Chiemsee 

De Chiemsee, ook het Beierse meer genoemd, is het grootste meer in Beieren en mag zich samen met de Müritz en het Bodenmeer tot de grootste meren van Duitsland rekenen. Naast het uitgebreide aanbod aan watersportmogelijkheden is de schitterende omgeving die grenst aan de Beierse Alpen ook een belangrijke reden om te gaan kamperen aan de Chiemsee.  

Tips 

•    Maak een ballonvaart en bekijk de Chiemsee van boven.
•    Maak een boottocht over de Chiemsee naar een van de eilanden in het meer. 
•    Proef de Beierse specialiteit 'Weißwurst'.

Sport en ontspanning

Kamperen rond het meer is erg populair onder watersportliefhebbers. Het meer leent zich uitstekend voor diverse watersporten zoals zeilen, roeien, windsurfen, kajakken of zwemmen.  De oevers in plaatsen zoals Prien en Rimsting zijn vlak waardoor uw kinderen veilig in het water kunnen spelen. Als u de Chiemsee te groot vindt dan zijn er nog andere kleinere meertjes in de buurt zoals de Friedlsee en de Simssee. 

Naast watersportactiviteiten biedt de omgeving in de buurt van de campings ook volop mogelijkheden tot het maken van mooie wandelingen. Wandel door het groene Beierse woud en kijk uit over de Chiemgauer Alpen die hoog boven de Chiemsee uit torenen. U kunt met een kabelbaan naar boven gaan en vervolgens lekker afdalen door de bloeiende alpenweiden. De fanatieke wandelaar kan natuurlijk ook zelf naar boven klimmen. 

Na een actieve dag in de natuur is het tijd voor ontspanning. In het kuuroord Prien am Chiemsee kunt u heerlijk tot rust komen. In dit plaatsje vindt u meerdere wellnesscentra en u kunt in het Kneipp Kuuroord terecht voor diverse gezondheidsbehandelingen, stoombaden, sauna’s en massages. 

Chiemgau is in de winter een geliefd wintersportgebied. Langlaufen, skiën en snowboarden, het kan allemaal.

Bezienswaardigheden 

In de Chiemsee liggen een aantal eilandjes die zeker een bezoek waard zijn. Maak een boottochtje over de het meer en zet voet op het Herreninsel of op het iets kleinere, charmante eilandje Fraueninsel. Op het ene eiland bevindt zich een mannenkloosters en op het andere een vrouwenklooster, vandaar de namen ‘Herreninsel’ en ‘Fraueninsel’.

De eilandjes zijn het hele jaar door goed te bereiken met een pendeldienst.

•    Herreninsel
Dit eiland is met een totale oppervlakte van ongeveer 240 ha het grootste van de eilanden in de Chiemsee . Hier staat het koningskasteel Herrenchiemsee dat door ‘sprookjeskoning’ Lodewijk II is gebouwd. Breng een bezoek aan dit paleis, dat in de stijl van het kasteel van Versailles is gebouwd. De spiegelzaal is het hoogtepunt van het overdadige rococokasteel. Bewonder de vele kandelaars, kroonluchters en schitterende fresco’s.  

•    Fraueninsel
Op dit pitoreske eilandje zijn auto’s verboden en u heeft hier dus geen last van vekeer. Op het dromerige Fraueninsel kunt u het klooster Frauenwörth bekijken. Dit vrouwenklooster, dat is gesticht in de achtste eeuw, is nog steeds bewoond door Benedictinessen. Proef hier de bekende Chiemseer Klosterlikör en zelfgemaakte marsepein.

Het weer

De omgeving rond de Chiemsee heeft een mild, gematigd klimaat. Het klimaat in het dal heeft veel weg van het klimaat in Nederland, maar hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. In de winter daalt de temperatuur tot een paar graden onder nul en kan er wintersport beoefend worden. 

De meeste regen valt in het zomermaanden juni, juli en augustus. Hoewel de zomers dus  nat kunnen zijn, ligt de gemiddelde temperatuur in de zomer wel rond de twintig graden. De warmte-uitstraling van het water van de Chiemsee zorgt ervoor dat de luchttemperatuur in de directe omgeving van het meer hoger is dan elders. 

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​