Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Geniet van de natuur in Slowakije

Slowakije is een redelijk klein land. Dat geeft niks; het heeft genoeg moois te bieden! Het land bestaat grotendeels uit bergachtig gebied en is vergeven van prachtige nationaal parken. En daar zijn er veel van voor dit kleine land: maar liefst negen. Slowakije is ook nog eens letterlijk het centrum van Europa. Dit middelpunt ligt in de Kremnické Vrchy-bergketen.
 

De bergketens

Slowakije heeft verschillende bergketens. Een van de bekendste is het Tatragebergte, dat bestaat uit vier delen: de Hoge Tatra, Lage Tatra, Westelijke Tatra en de Belianske Tatra. Hier ligt ook het oudste nationaal park van Slowakije: Nationaal Park Tatra. Dit park loopt zowel door Polen als door Slowakije en is erg geschikt voor lange wandeltochten. De vele nationaal parken van Slowakije zijn grotendeels rondom de bergketens geconcentreerd. Dit zorgt voor bijzondere uitzichten!
 

Cultureel eropuit

De belangrijkste plaats in Slowakije is hoofdstad Bratislava. Als je op zoek bent naar cultuur en musea, dan moet je naar de hoofdstad. De musea in Bratislava zijn vaak een vereniging van verschillende musea. Voorbeelden hiervan zijn het Slowaaks Nationaal museum en het Slovak National Gallery. Onder het Slowaaks Nationaal museum vallen bijvoorbeeld wel meer dan twintig musea, waaronder het archeologisch museum en het Natural History Museum.
 

Het weer in Slowakije

Slowakije heeft koude winters en warme zomers. Alleen in het gebergte van de Hoge Tatra is het ’s zomers niet zo heet. ’s Winters kan er vrij veel sneeuw vallen in een groot deel van Slowakije. Dit maakt het heel geschikt als wintersportbestemming, al moet je er wel wat verder voor reizen.
 

Warmwaterbronnen en skiën

Heb je dus zin sportief bezig te zijn en ben je ’s winters in Slowakije? Leuk, want je kunt hier heel goed skiën in de bergen. Ga voor wintersport bijvoorbeeld naar Park Snow Donovaly. Hier kun je skiën in het skipark. In de zomer is Donovaly ook heel geschikt om te wandelen en fietsen. Iets anders leuks: wil je even helemaal tot rust komen of heb je pijnlijke spieren die wel wat ontspanning kunnen gebruiken? Bezoek dan het kuuroord in Podhájska. Het thermale water zou helend werken voor ziektes als reuma en eczeem.
 

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd