Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings in Sauerland, vakantie in het Land van de duizend bergen

Kamperen in Sauerland doet u op een camping in het ‘Land van de duizend Bergen’. Op vakantie in dit gebied in Duitsland bent u namelijk altijd omringd door de toppen en dalen van het middelgebergte Sauerland. Eén van de hoogste bergen is de Kahler Asten bij Winterberg. Hier ligt een groot wintersportgebied. U kunt er naar hartelust skiën, langlaufen, rodelen en bobsleeën. 

Sauerland heeft naast wintersportplaatsen als Winterberg en Willingen nog veel meer te bieden. Dicht bij uw camping vindt u altijd wel een mooi natuurgebied, zoals het Arnsberger Wald. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Naast naaldbossen en bergen vindt u in de parken vele riviertjes, beekjes en meren. Dit water wordt gebruikt om het bekende Warsteiner bier te brouwen. In het gebied zijn ook veel stuwmeren. Hier kunt u elke watersport beoefenen, die u maar kunt bedenken. 

In de buurt van uw camping vindt u vele bezienswaardigheden. Het gebied in Nordrhein-Westfahlen is vele burchten rijk. Historie en cultuur vindt u niet alleen in Willingen en Winterberg, maar ook in Arnsberg en Attendorn. Bij Attendorn vindt u tevens het grootste grottenlandschap van Duitsland. 

Bezoek ook eens een ‘Schützenfest’. Dit is een volksfeest waar schietwedstrijden worden gehouden. In plaats van schieten met een geweer, zijn er ook plaatsen waar men schiet met pijl en boog of waar men aan ringsteken doet. Misschien eet u er wel typisch Sauerlandse specialiteiten als Potthucke, Brockwurst of Pumpernickel. 

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd