Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Laden
Toon alle 68 campings - Zwarte Woud

Populaire campings Zwarte Woud

Toon alle 68 campings - Zwarte Woud

Vakantiethema's Zwarte Woud

Toon meer vakantiethema's

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 125.000 beoordelingen door kampeerders

Campings in het Zwarte Woud, vakantie in de sprookjesbossen

Het Zwarte Woud (Schwarzwald in het Duits) is het bos waar de sprookjes van de gebroeders Grimm zich afspelen. En uw kampeervakantie in deze omgeving zou ook wel eens een sprookje kunnen worden. De betoverende natuur en de beeldschone stadjes in de omgeving van uw camping zullen u in vervoering brengen. 

Het Schwarzwald ligt in de deelstaat Baden-Württemberg. Het is het grootste bosgebied èn het grootste middelgebergte van Duitsland. Het bestaat voornamelijk uit sparren en dennen. De hoogste top is de Feldberg van 1493 meter hoogte. Hier liggen een aantal wintersportgebieden. Op uw camping begint uw wandel- of motorroute, want u bent gelijk in de bossen. 

Natuur, sport en cultuur

In het Schwarzwald liggen de twee natuurparken Mitte/Nord en Südschwarzwald. Bovendien liggen er vele meren zoals de Titisee en de Schluchsee. Hier zijn vele mogelijkheden voor watersport, zoals duiken en surfen. Het water kan ook een heilzame werking hebben, bijvoorbeeld in de kuuroorden in Baden-Baden. 

In de omgeving van uw camping is van alles te bezichtigen. Naast meren, bergen en natuurparken, vindt u burchten, kastelen, kloosters en vakhuizen. In steden zoals Freiburg bezichtigt u allerlei bouwwerken en musea. Aangezien in deze streek de koekoeksklok uitgevonden is, kunt u deze overal kopen. Er is zelfs een museum met deze klokken. Genoeg bezienswaardigheden dus in het Zwarte Woud.