Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Rügen: Duits kampeereiland met Zuid-Europese allure

Hoge krijtrotsen, steile kliffen, charmante vissersdorpjes en uitgestrekte zandstranden. Op zonnige dagen voelt het op Rügen mediterraan aan. Niet voor niets is dit Duitse vakantie-eiland al jarenlang geliefd bij natuurliefhebbers, strandgangers én watersporters. Geniet van de rijke natuur en de historische badplaatsen in dit unieke stukje Duitsland.

Historisch vakantie-eiland

Kamperen op Rügen betekent altijd kamperen dicht bij zee. In de zomer lekker voor een verfrissende duik en in andere jaargetijden ideaal voor een wandeling met de wind door je haren. Maar ook watersporters zijn hier op hun plek want op verschillende plekken kun je waterskiën, surfen en zeilen. Binz, Glowe, Sellin, Baabe en Göhren zijn levendige badplaatsen aan de Oostzee, waar je wegdroomt op kilometers lange witte zandstranden en je ogen de kost geeft aan unieke architectuur.

Vlak bij Binz ligt de historische badplaats Prora. Onder het nazibewind werd hier een kolossaal vakantieverblijf gebouwd voor de Duitse arbeidersklasse. Het hotel – Seebad Prora – heeft echter nooit als zodanig gediend, maar vormt tegenwoordig een bezienswaardigheid waar je steil van achterover slaat.

Rijkdommen van de natuur

Minstens zo bijzonder is de prachtige natuur op Rügen. In Nationaal Park Jasmund komen de kenmerkende witte krijtrotsen en de eeuwenoude beukenbossen samen. Het zorgt voor een indrukwekkend wandelgebied waar je eigenlijk niet kunt ophouden met om je heen kijken. En wil je een keer niet fietsend of wandelend over het eiland? Neem dan de Rasender Roland. Dit stoomtreintje brengt je van Putbus naar Göhren en stopt onderweg op leuke plaatsen en doorkruist de mooie natuur.

Zonnig en zacht

Door de invloed van de Oostzee is het klimaat op Rügen mild. De winters zijn meestal zacht en de zomers aangenaam. Het aantal zonuren ligt ook ruim boven het gemiddelde voor Duitsland en loopt regelmatig op tot ongeveer 2.000 uur zon per jaar. Toch zal je extreme hitte zelden meemaken en valt de neerslag vrij gelijkmatig gedurende het jaar.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen