Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings in Rügen Duitsland

Rügen: een stukje Duitsland zoals u Duitsland nog niet kent. Dit eiland in de Oostzee heeft met zijn hagelwitte krijtrotsen, uitgestrekte bossen en lange stranden de allure van een Zuid-Europees land. Kamperen is er een genot voor iedereen, of u nu een natuurliefhebber, strandganger of watersporter bent.

Kamperen op Rügen

Een van de voordelen van Rügen is dat de campings altijd dicht bij zee liggen. U zult er niet heel snel een zwembad vinden, maar dat heeft u ook niet nodig. Vanuit de campings op Rügen bent u namelijk zo bij de zee. Niet alleen kunt u hier een frisse duik nemen, ook voor surfen, waterskiën en nog veel meer watersporten is de Oostzee zeer geschikt. Wilt u liever rustig bij uw stacaravan wat surfen op het internet? Dat kan op Rügen, want veel campings beschikken over internet of wifi. Overigens hoeft uw trouwe viervoeter niet thuis te blijven. Op nagenoeg elke camping op Rügen zijn honden toegestaan.

Prachtige eilandnatuur en -cultuur

Vanuit verschillende campings op Rügen worden wandeltochten georganiseerd om te genieten van de mooie natuur. Maar ook een tripje naar een van de badplaatsen op Rügen is zeker de moeite waard.

•    Nationaal Park Jasmund
Het Nationaal Park Jasmund, gelegen op het schiereiland Jasmund, mag dan wel het kleinste nationale park van Duitsland zijn, de schoonheid van de natuur is er groots. Hier komen de kenmerkende witte krijtrotsen en de eeuwenoude beukenbossen samen. Een heerlijk wandelgebied waarbij je niet ophoudt met om je heen te kijken.

•    Binz
Dicht bij het Nationaal Park Jasmund ligt Binz, een mooie, karakteristieke badplaats aan de oostkust van Rügen. De aparte gebouwen maken van Binz een bijzondere plek om te bezichtigen.

•    Rasender Roland
De naam zegt het al: dit stoomtreintje raast over Rügen heen. Van Putbus rijdt Rasender Roland richting zijn eindbestemming Göhren, waarbij hij enkele leuke plaatsjes aandoet en de mooie natuur van Rügen doorkruist. Niet alleen een handig vervoersmiddel, maar ook een leuke attractie en goede gelegenheid om de omgeving te ontdekken.
 

De ‘kolos van Prora’

Al in het begin van de 20e eeuw was men bezig met massatoerisme. Hiervan is de ‘kolos van Prora’ op Rügen een mooi maar ambigu voorbeeld. In opdracht van Adolf Hitler werd in 1936 de eerste steen van dit enorme Prora- of KDF-badhotel gelegd. Het kilometerslange gebouw was bedoeld als vakantieverblijf voor wel 20.000 vakantiegangers uit de arbeidersklasse. Elke kamer had dezelfde grootte en prijs. Het hotel heeft echter nooit als zodanig gediend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het voornamelijk een hospitaal voor oorlogsgewonden, na de oorlog kwam het leeg te staan. Inmiddels is het verworden tot een spookstad, al hebben kunstenaars en musea hun intrek genomen in het nog niet vervallen gedeelte. Maar het Prora-badhotel is vooral een bijzondere bezienswaardigheid, waarvan je steil achterover slaat.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd