Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Usedom Duitsland

Heerlijk ontspannen kamperen met de caravan, camper, tent of stacaravan in de regio Mecklenburg-Vorpommern. U kampeert in de duinen, aan het strand of in het bos met volop ruimte om u heen. Op het eiland Usedom is de zee altijd dichtbij, er is meer dan 40 kilometer aan strand. Usedom heeft een rijke geschiedenis, die tot uitdrukking komt in de badplaatsen, die nog de sfeer van de 19e eeuw uitstralen.

Kamperen op een schilderachtig eiland

Vanuit de campings op Usedom kunt u het eiland gaan verkennen. Bijzonder aan het eiland is dat het deels is gelegen in Duitsland en deels in Polen. Het grotere deel van Usedom hoort bij de Duitse regio Mecklenburg-Vorpommern. Vanaf de campings op Usedom stapt u zo het strand op. Er ligt een kilometerslange kustlijn voor u om te ontdekken. Aan deze uitgestrekte zandstranden van Usedom bevinden zich veel karakteristieke badplaatsen.

Tips

•    Keizerlijke badplaatsen
Ontdek de sfeer van de statige woonhuizen en herenhuizen, villa’s en promenades in de historische badplaatsen. Op het eiland zijn een aantal bekende plaatsen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bansin, Heringsdorf en Ahlbeck staan bekend als de Kaiserbäder. Het zijn de oudste badplaatsen aan de Oostzee en deze luxe badplaatsen stralen nog helemaal de 19e eeuwse sfeer en cultuur uit de Duitse keizertijd uit, toen Duitse keizers en andere Europese adel de badplaatsen bezochten.

 

•    Fietsen
Usedom is uitermate geschikt om per fiets te ontdekken. Er is ruim 100 kilometer aan fietspaden en het glooiende landschap zorgt voor mooie uitzichten over de Oostzee. Fiets door bossen, langs meren en langs authentieke dorpjes. Fiets vanaf de camping bijvoorbeeld naar het plaatsje Zinnowitz, waar u heerlijk een middag kunt rondstruinen over de promenade en het strand.

 

•    Polen
De havenstad Swinemünde, in het Pools Świnoujście, is de enige stad op Usedom die in het Poolse gedeelte van het eiland ligt. De stad staat ook wel bekend als ‘het land van de 44 eilanden’, omdat de stad op evenzoveel eilanden is gebouwd. Drie van de eilanden, waaronder Usedom, zijn bewoond. Bewonder de architectuur en struin over de promenade, een bezoek aan een van de forten mag niet ontbreken.

Peenemünde

In het begin van de 19e eeuw was Peenemünde nog een idyllisch vissersdorp aan de Oostzee, maar nu is het dorp bijna helemaal verlaten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd vlak naast het dorp in een industrieel complex de V2-raket getest en geproduceerd. De fabriek is nu ingericht als museum, er is een educatieve tentoonstelling en op het terrein zijn vliegtuigen en helikopters van het voormalig Oost-Duitse leger tentoongesteld. Tezamen met de bezichtiging van de naastgelegen U-Boot is een bezoek aan het museum heel indrukwekkend.

Het weer

Op Usedom geniet u volop van de zon, want het eiland heeft de meest zonuren van Duitsland. Het is daarmee het zonnigste gebied van Duitsland. Er heerst op Usedom een gematigd zeeklimaat, de temperaturen hebben geen uitzonderlijke uitschieters. In juli en augustus ligt de temperatuur rond de 20°C. Het voorjaar en het najaar bieden de meeste kans op een prachtige zonsondergang.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd