Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 33 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Ruim 250 filtermogelijkheden Meer dan 300.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen bij de leukste steden of midden in de Ardennen

Dat je uitstekend vakantie kunt vieren bij onze zuiderburen is geen geheim. In Vlaanderen zijn steden als Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge erg populair. In Wallonië zijn de Ardennen erg geliefd, met naast de mooie natuur ook vele mooie stadjes zoals Durbuy en Huy. En omdat je vanuit Nederland zo in België bent, is het ook een perfecte bestemming voor een korte kampeertrip.

Geniet van het eten!

België staat bekend om de bourgondische levensstijl. Dat blijkt wel als je de populairste musea bezoekt in Brugge. Je kunt daar van het Frietmuseum, langs het Biermuseum zó naar het Chocolademuseum. Dat wordt culinair genieten! Een macaber uitje is een uitstapje naar het Martelmuseum.

In Brussel en Antwerpen kun je ook heerlijk door het centrum wandelen. Beide steden hebben een mooie historische binnenstad en je vind hier talloze toprestaurants en leuke winkels. In Brussel mag je Manneken Pis natuurlijk niet missen, net als de Grote Markt waar je de oude gildehuizen kunt bewonderen. En wist je dat Manneke Pis zelfs een vrouwelijke tegenhanger heeft, Jeanneke Pis? Je vindt haar vlak bij het beroemde café Délirium, met zijn waslijst aan bieren.

Ontdek de natuur in alle rust of op volle snelheid

Naast al die leuke steden zijn de Ardennen al decennia lang in trek bij veel toeristen. En dat is niet gek. In deze prachtige bossen kun je perfect fietsen, wandelen en andere sporten beoefenen. De Ardennen zijn ook beroemd vanwege de vele outdooractiviteiten en survival-uitjes. Ga abseilen, ontdek bijzondere grotten, zoals de Grotten van Han, of ga een dagje survivallen in de ruige natuur. In de winter kun je in de Ardennen ook fijn skiën, langlaufen of gewoon genieten van de sneeuw.

In stadjes als Durbuy en Huy kun je genieten van eeuwenoude architectuur. In het oosten, niet ver van de Duitse grens, vind je ook nog het Formule 1-circuit van België, Spa-Franchorchamps. Daar kunnen autoliefhebbers en snelheidsmaniakken hun hart ophalen.

Belangrijke informatie voor uw reis in België

Benzine (Euro 95, E10 en Superplus 98) is goed verkrijgbaar (wil je E10 tanken, controleer dan bij de vulopening, in de handleiding of bij je merkdealer of je auto hierop kan rijden, tank anders Superplus 98). Diesel en lpg zijn ook goed verkrijgbaar. Voor het tanken van lpg wordt de Europa-aansluiting (acme) gebruikt. De meeste tankstations zijn in elk geval van 8.00 tot 20.00 uur geopend en de tankstations langs snelwegen vaak dag en nacht. Er zijn ook veel onbemande tankstations.

Er is een verschil tussen het Waalse en Vlaamse deel van België qua opladen. Wallonië is nog niet zo ingesteld op elektrisch rijden. Dit heeft onder andere te maken met een verouderd energienetwerk. De doorgaande routes in Vlaanderen zijn wel goed voorzien van snelladers. Ook vind je in Vlaanderen meer publieke laadpalen dan in Wallonië.

Dimlicht is verplicht in het donker, bij slecht zicht en in tunnels. Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Trams hebben altijd voorrang. Verkeer op de rotonde heeft voorrang als dat met verkeerstekens wordt aangegeven. Op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Je mag geen telefoon vasthouden achter het stuur, ook niet als je stilstaat (handsfree bellen mag wel). Kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter moeten in een kinderzitje zitten. Je mag gebruikmaken van navigatiesoftware die waarschuwt voor flitspalen of trajectcontroles. Winterbanden zijn niet verplicht.

Roken in de auto is verboden in het bijzijn van een kind. Bij het ritsen kun je een boete krijgen als je te vroeg invoegt of geen voorrang verleent aan invoegers. Je bent verplicht om bij het inhalen van fietsers (ook die op een fietspad) een zijdelingse afstand aan te houden van minstens 1,50 meter. Je motor laten draaien is verboden als je iets langer stilstaat, zoals bij een overweg.

Een gevarendriehoek en veiligheidshesje zijn verplicht in de auto. Een verbanddoos en brandblusser zijn alleen verplicht in auto’s met een Belgisch kenteken.

Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4 meter hoog, 2,55 meter breed en 18,75 meter lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 meter lang zijn).

Een fietshelm is niet verplicht. Bellen of appen op de fiets is verboden. Je mag geen passagier vervoeren op de bagagedrager (wel een kind in een kinderzitje).

Je moet tol betalen voor de Liefkenshoektunnel in de buurt van Antwerpen. Meer informatie: liefkenshoektunnel.be.

In België hebben de steden Antwerpen, Brussel en Gent een lage-emissiezone (LEZ). Heel Wallonië is vanaf 2023 een zone de basses émissions (ZBE). Gemeenten kunnen dit eerder invoeren. Voertuigen worden met camera’s geregistreerd. Als je een LEZ inrijdt met een voertuig dat niet toegelaten is, riskeer je een hoge boete. Meer informatie: lez.brussels, slimnaarantwerpen.be, stad.gent, vlaanderen.be/lage-emissiezones-lez en walloniebassesemissions.be.

Plaats je gevarendriehoek minstens 100 meter achter de auto als je ergens staat waar stoppen verboden is. De bestuurder moet een veiligheidshesje aantrekken. Bij pech bel je het alarmnummer van je pechhulpverzekeraar. Je kunt ook bellen met een Belgische pechhulpdienst: +32 70 344 777 (Touring Belgium Go) of +32 70 344 666 (VAB). Slepen is verboden op auto(snel)wegen; je moet een bergingsdienst inschakelen.

De Belgische campings zijn over het algemeen van redelijke tot goede kwaliteit. Belgische campings zijn doorgaans kindvriendelijk. Er is vaak animatie aanwezig en meestal zijn er ook veel voorzieningen zoals speeltuinen en sportveldjes. Vrij kamperen buiten de campings is toegestaan met toestemming van de politie of de landeigenaar. In Vlaanderen en langs de kust is vrij kamperen niet toegestaan.

De top 10 beste campings in België

Deze resultaten zijn gebaseerd op klantenbeoordelingen.



 

Thema's


Accommodaties


Voorzieningen


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen