Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

De Duitse Eifel, een ideale bestemming voor natuurliefhebbers

De Duitse Eifel is een mooie, bergachtige regio tussen de Rijn, Moezel en de Belgische en Luxemburgse grens. Vanuit Nederland rijd je er in een uurtje of drie naartoe en eenmaal aangekomen voel je je meteen op vakantie. Dit is een landschap vol bossen, meren, heuvels watervallen, glooiende akkers en pittoreske plaatsjes. Een heerlijke bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers, met een ruime keuze aan routes. Het hoogste punt van de Eifel is de berg Hohe Acht van 747 meter. Je kunt deze berg te voet beklimmen of kiezen voor een uitdagende mountainbiketocht naar de top. Natuurlijk maak je dan nog een paar extra hoogtemeters en beklim je de uitkijktoren. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht!

Rotsformaties, kratermeren en een geiser

Bij het plaatsje Gerolstein vind je een gebied dat vanwege de mooie rotsformaties de 'Gerolsteiner Dolomiten' wordt genoemd. Je wandelt en klimt hier tussen en over de grillige rotsen van kalksteen. De rondwandeling 'Gerolsteiner Felsenpfad' is een aanrader. Trek zo'n 3,5 uur voor deze wandeling van ongeveer 8 kilometer en 200 hoogtemeters uit.

Ook de 'Vulkaaneifel', is een geliefd wandelgebied. De vulkanen zijn al meer dan 10.000 jaar geleden uitgedoofd, maar de restanten van de vulkanische activiteit zijn nog steeds terug te vinden in de vorm van kraters en kratermeren. Je kunt zelfs een actieve geiser bekijken in de Eifel: De Wallender Born. Deze geiser geeft ongeveer ieder halfuur een eruptie van water en koolzuurgas.

Adrenaline in het Eifelpark

Zin in een leuk uitstapje met kinderen? Dan is het Eifelpark in Gondorf een aanrader. Dit is een combinatie van een pretpark en een dierentuin. Stap in de achtbaan of wildwaterbaan of kies voor een 'vrije val'. Of misschien breng je liever een bezoekje aan de lynxen, steenbokken en beren.

Wissel je een dagje rust in de natuur graag af met bezoekjes aan stadjes of bezienswaardigheden? Dan is het t indrukwekkende kasteel van Cochem zeker een aanrader. Dit gezellige plaatsje vol cafés, winkeltjes en terrasjes ligt direct aan de Moezel.

Het weer in de Eifel

Het klimaat in de Efiel is prima voor een lekkere kampeervakantie vol buitenactiviteiten. Of je nu wil zwemmen in de zomer, skiën in de winter of lekker wandelen en fietsen in het voorjaar of najaar, in de Eifel is het goed toeven. Zoals in de meeste bergachtige gebieden kan het weer soms wat grillig zijn. Achter de ene heuvel regent het en achter de volgende schijnt de zon. Ook kan het wat frisser worden als je de hoogte in gaat. Let dus even goed op het weerbericht en pak voor de zekerheid wat extra kledingstukken in als je een lange wandeling of fietstocht maakt.

In het spoor van de Romeinen

Dat de Rijn en de Donau grofweg de grens vormden van het Romeinse Rijk wist u wellicht al. Maar wist u dat u ook nu nog delen van deze grens kunt bewonderen? In het noorden en oosten van de Eifel loopt de Rijn. Hierlangs loopt ook een deel van de Duitse Limesroute. Rheinbrohl is het startpunt van de route die u meeneemt door het groene hart van de Eifel en langs talloze Romeinse wachtposten en forten. Bovendien worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals Romeinse feesten, gladiatorengevechten, tentoonstellingen en wandelingen met professionele gidsen. De Romeinse geschiedenis komt hier echt tot leven!

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in de Eifel? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen