Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Eifel in Duitsland

In de Eifel kunt u genieten van een veelzijdige kampeervakantie. Een camping in Eifel is gelegen tussen de natuur en vlak bij de Moezel in zuidwest Duitsland. U kunt heerlijk wandelen en fietsen door de groene heuvels en uitgestrekte velden rondom de camping. Eifel is een ideale bestemming voor de liefhebber van de natuur!

Tips 

•    Geniet van de natuur in Nationaal Park Eifel
•    Ga er op uit met de fiets door de natuur
•    Drink in Bitburg een echte Bitburger Pils

Prachtige natuur

Kamperen kan uiteraard op een kampeerplaats met uw eigen kampeermiddel. Het is echter ook mogelijk om een accommodatie te huren. De campings zijn voorzien van een zwembad en speeltuin. Ook de kinderen hebben hierdoor de tijd van hun leven!  

De campings in dit gebied zijn gelegen in de buurt van het Nationaal Park. Het Nationaal Park Eifel is 10.700 hectare groot. Er zijn prachtige paden aangelegd om te fietsen of wandelen. Eifel heeft glooiende heuvels, groene bossen en wilde beekjes waar u langs komt. 

Bezienswaardigheden 

Tijdens een verblijf op een camping bent u dicht bij het drielandenpunt Duitsland, Luxemburg en België, dit is leuk om te bezichtigen. De Eifel is ook een ideale uitvalsbasis om verschillende steden te bezoeken. 

•    Bitburg
In Duitsland is de Bitburger Pils een veel getapt bier. Dit bier is gebrouwen in Bitburg, neem een kijkje achter de schermen bij de brouwerij. In de buurt van Bitburg vindt u ook het Eifelpark. In dit attractiepark kunt u verschillende dieren en attracties bezoeken. 

•    Monschau
In Monschau vindt u een rijke cultuur. De oude stadskern, de burcht en de verschillende vakwerkhuizen en boerderijen zijn mooi om te bezichtigen. Of bezoek eens een echte glasblazerij. 

•    Trier
Aan de rechteroever van de Moezel ligt Trier, de oudste stad van Duitsland. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals Porta Nigra, de Basilica van Constantijn en het amfitheater. 

Het weer

De Eifel heeft een gematigd zeeklimaat waardoor er veel neerslag valt. In de zomermaanden kunt u genieten van warm weer in Eifel. In juli is de temperatuur gemiddeld 24 graden Celsius en dat is heerlijk weer om op een camping te verblijven.  De wintermaanden zijn ook niet extreem koud, het is maar een aantal dagen in het jaar onder de nul graden.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd