Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Harz

Op een camping in Harz geniet u van een heerlijke kampeervakantie. De Campings zijn gelegen in de prachtige natuur van het Harzgebergte en daarmee geschikt voor de echte natuurliefhebber. In de omgeving vindt u uitgestrekte bossen, watervallen en rivieren. Er zijn veel activiteiten te beleven en daarom is dit de ideale bestemming voor het hele gezin. 

Tips Harz

•    Bezichtig de hoogste bergtop van het Nationaal Park Harz
•    Pak een terrasje op het marktplein van Wernigerode
•    Geniet van de natuur rondom de camping!

Kamperen in de natuur

De campings in dit gebied hebben goede voorzieningen zoals sportfaciliteiten, een zwembad en speeltuin. U kunt op een kampeerplaats met uw eigen kampeermiddel terecht. Maar het is ook mogelijk om een accommodatie zoals een stacaravan te huren. 

Op een camping in Harz verblijft u in de buurt van het nationaal park. In dit prachtige natuurgebied is Brocken de hoogste bergtop van 1142 meter. Door de uitgestrekte omgeving, de frisse lucht en het zuivere water zult u helemaal tot rust komen op vakantie. 

Bezienswaardigheden 

Er is genoeg te beleven in deze natuurlijke omgeving. In de zomer kunt u er heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. In de wintermaanden is het een druk bezocht wintersportgebied. De nabijgelegen steden zijn ook leuk om te bezichtigen.
 
•    Eschwege
Eschwege is een middeleeuwse plaats waar u leuke kronkelende straten tegenkomt. Het is goed vertoeven op het terras van een van de leuke restaurants die Eschwege rijk is. 

•    Kassel
Tijdens een vakantie in Harz is het leuk om de kunststad Kassel te bezoeken. Het is goed bereikbaar vanaf uw camping. Kassel heeft verschillende bezienswaardigheden zoals het kasteel, het Hercules monument en de Wilhelmshöhe. Ook leuk: de internationale kunsttentoonstelling Documenta. 

•    Wernigerode 
Wernigerode is een stad met een rijke geschiedenis. In het centrum is het marktplein te vinden met daar in de buurt interessante bezienswaardigheden als de Sint-Margarethakerk en de Sint-Johanneskerk. 

Het weer

Het Harz gebergte heeft een wisselend klimaat. Hoe hoger men in het gebergte komt hoe kouder het weer is. Echter met de wind vanaf de Noordzee kan de temperatuur ook ineens weer stijgen. De warmste maanden zijn juli en augustus.

De paden op, de lanen in

In het midden van Duitsland vindt u de Harz. Een prachtig natuurgebied waar u een van de mooiste vakantieroutes van Duitsland kunt rijden. Ideaal voor iedereen die eens af wil wijken van de Autobahn en juist de groene kant van Duitsland wil ontdekken. De Duitse Lanenroute brengt je onder een groen bladerdak van Rügen in Noord-Duitsland naar de Bodensee in het zuiden. De Harz mag op zo’n natuurrijke route uiteraard niet ontbreken. De stadjes Quedlinburg, Wernigerode en Goslar liggen op de route en een tussenstop voor een wandeling door Nationaal Park Harz wordt van harte aanbevolen. Niet alleen om de Brocken te beklimmen, maar ook om de over de langste hangbrug ter wereld – de TITAN RT – te lopen.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen