Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping in Oost-Friesland

In Oost-Friesland, het noordelijkste stukje Duitsland, kunt u genieten van een veelzijdige kampeervakantie. De campings in Oost-Friesland zijn omgeven door veengebieden, kleurrijke vuurtorens, kastelen, oude burchten, theehuizen en fietspaden. Oost-Friesland is een streek in het uiterste noordwesten van de Duitse deelstaat Nedersaksen, grenzend aan de Waddenzee in het noorden en aan de Nederlandse provincie Groningen. Tot het gebied behoren ook de Oost-Friese Waddeneilanden. Op de eilanden komt u even helemaal tot rust en bent u ver weg van de hectiek van het dagelijks leven. 

Tips 

•    Ga eilandhoppen en ontdek het karakter van de verschillende Oost-Friese waddeneilanden
•    Maak kennis met de Oost-Friese theecultuur in het theemuseum in Leer of in de diverse theehuizen.

Prachtige natuur

Er zijn meer dan 3500 kilometer fietspaden in Oost-Friesland en er is dus altijd wel een fietspad in de buurt van een camping in Oost-Friesland. Er zijn themaroutes uitgezet zoals bijvoorbeeld de Ammerland Route. Deze fietsroute staat bekend als de ‘koningsweg’ onder de fietspaden en voert u door een prachtig veengebied en langs natuurlijke meertjes, houtwallen, baksteenkerken, en rododendronkwekerijen. De meeste kwekerijen kunt u bezoeken. 

Het is ook mogelijk om een meerdaagse fietstocht te maken en te gaan eilandhoppen. Maak kennis met de zeven Waddeneilanden:  Borkum, Juist, Norderney, Baltrum, Langeoog, Spiekeroog en Wangerooge. Ieder eiland heeft zijn eigen charme.

Borkum is het grootste eiland en biedt sportliefhebbers volop mogelijkheden zoals beachvolleybal, zeilen, surfen en buggykiting. Het mondaine Norderney is een toeristisch trekpleister en is net als Borkum bekend als kuuroord. Norderny heeft op cultureel gebied veel te bieden. 
De overige eilanden zijn een stuk rustiger en autovrij. Alle Waddeneilanden hebben schitterende stranden en ongerepte natuurgebieden.
Theeliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een kampeervakantie in Oost-Friesland, dat bekend staat als theeland. Neem een duik in de Oost-Friese theecultuur, proef de thee in de diverse theeschenkerijen of bezoek het theemuseum in Leer waar u een unieke verzameling over de geschiedenis van de thee aantreft.

 Bezienswaardigheden 

De diverse steden in Oost-Friesland nodigen u uit om kennis te maken met hun cultuurgeschiedenis, interessante musea en bezienswaardigheden.    
•    Emden
Emden is het cultureel en economisch centrum van Oost-Friesland. Bezoek hier de oude binnenhaven met museumschepen en de bekende Kunsthalle, het museum voor moderne kunst.

•    Aurich
Aurich is de hoofdstad van Ostfriesland. In het historische centrum vindt u de Schloss Aurich en is zeker een bezoek waard. U kunt hier ook het MachMitMuseum Miraculum bezoeken. Dit museum is een aanrader voor gezinnen met kinderen. In dit museum doet u zelf mee, u kunt hier uitproberen, experimenteren en tentoonstellingen bekijken.

•    Norden
In Norden kunt u de laat-gotische Sint-Liudgerker met haar prachtige orgel bezichtigen. Ook de oude huizen in de binnenstad en het oude Raadhuis zijn bezienswaardig.

Het weer

Oost-Friesland heeft een gematigd zeeklimaat. In de zomermaanden kunt u genieten van warm weer in Oost-Friesland. Augustus is de warmste maand en de temperatuur kan dan oplopen naar 22 graden Celsius en dat is heerlijk weer om op een camping te verblijven.  De wintermaanden zijn ook niet extreem koud. Januari is de koudste maand met temperaturen die variëren van twee tot vijf graden Celsius.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen