Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen als God in Frankrijk

Met tienduizend campings, een enorme variatie aan natuurgebieden, idyllische dorpjes, relaxte steden en lekker eten en drinken, is Frankrijk nog steeds de onbetwiste nummer één bij de Nederlandse vakantieganger. De gebaande paden zijn inmiddels bij generaties kampeerders bekend, maar door bijvoorbeeld alleen Parijs, de Côte d’Azur en de Ardèche te noemen, doe je het land veel te kort.

De Hérault: het beste van drie werelden

Het zuidelijke departement Hérault is een bestemming waar veel kampeerders van zullen smullen. Met het ruige natuurgebied de Cevennen, historische steden als Montpellier en Béziers, én de Middellandse Zee, is het een van de meest veelzijdige regio’s van Frankrijk. Je kunt dus vanaf je camping altijd aan je dagelijkse dosis natuur, cultuur en ontspanning komen! En het mooie is dat je er relatief rustig kunt kamperen vergeleken met twee andere zuidelijke kustregio’s, Provence-Alpes-Côte d’Azur en Nouvelle-Aquitaine.

Het groene hart van Frankrijk

De Auvergne is een voormalige regio (tegenwoordig: Auvergne-Rhône-Alpes) waar de natuurliefhebber zijn ogen uitkijkt. De natuur krijgt er alle ruimte, want slechts 2,5 procent van de gehele Franse bevolking woont in de Auvergne. Het gebied kent grote groene vlakten, dennenbossen, kratermeren en enkele inactieve vulkanen. De bekendste is de Puy de Dôme. Klim naar de piek van deze 1.500 meter hoge berg voor een spectaculair uitzicht. Nog op zoek naar tips voor een duurzame kampeervakantie in de Auvergne?

Ken je klassiekers

Plekken die je gezien moet hebben zijn er genoeg, zeker in Frankrijk. Jaarlijks trekt Parijs veruit de meeste toeristen. De Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, Versailles, Montmartre, Disneyland. In - en in de buurt van - de hoofdstad kun je makkelijk een hele maand op vakantie. In een land van ruim een half miljoen vierkante kilometer kan iedere vakantieganger aan zijn trekken komen.

Na een herverdeling in 2016 zijn er nog dertien regio’s in Frankrijk. De drie zuidelijke regio’s, Occitanië, Provence-Alpes-Côte-d’Azur en Corsica, zijn ideaal voor een zon- zee- en strandvakantie. Mondaine badplaatsen als Nice, Cannes en Saint-Tropez spreken tot de verbeelding. Ook zuidelijk liggen Auvergne-Rhône-Alpes en Nouvelle-Aquitaine, twee regio’s boordevol natuur. De sportieve kampeerder kan hier onder andere bergbeklimmen, wintersporten en kanoën. Lyon en Bordeaux zijn twee steden waar de cultuur- en shopliefhebber alle kanten op kan.

Bourgogne-Franche-Comté, Centre-val-de-Loire, Pays-de-la-Loire en Bretagne mag je tot midden-Frankrijk rekenen. Deze regio’s zijn vooral geliefd bij wijndrinkers en kasteelfanaten. Met bijna tweehonderd kastelen kunnen kinderen de hele vakantie riddertje en prinsesje spelen. En de wijnsoorten Cabernet, Pinot Noir en Sauvignon Blanc zullen vast een belletje doen rinkelen. Op een camping met eigen wijngaard kun je er de hele vakantie van proeven.

De meest noordelijke regio’s zijn Normandië, Île-de-France, Grand-Est en Hauts-de-France. Normandië is geliefd bij geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog en île-de-France is de regio waar Parijs ligt. Grand-Est en Hauts-de-France liggen lekker dicht bij Nederland, ideaal voor een lang weekend kamperen. Steden als Straatsburg, Reims en Lille zijn leuk voor een citytripje!

Op eilandexcursie

Het vasteland van Frankrijk is al een enorm gebied om te ontdekken, maar vergeet ook de vele (schier)eilanden niet. Voor de Atlantische kust liggen er tientallen. Île d’Oléron, gelegen ter hoogte van Rochefort (Charente-Maritime), is wellicht het meest bekend. De oesterteelt is wat het eiland zo beroemd heeft gemaakt. Verder bepalen lange zandstranden en bossen met zeedennen er het landschap. Bootje varen is trouwens niet nodig, Ile d’Oléron is gewoon te bereiken via een brug vanuit Saintes.

Ook voor de Bretonse kust kun je heerlijk kamperen. Île-de-Bréhat heeft de bijnaam ‘Bloemeneiland’. Eucalyptus, aloë, mimosa en hortensia’s geven geur en kleur aan het eiland. En dat trekt de mooiste vogels aan. Op ÎIle-de-Bréhat is geen gemotoriseerd verkeer toegestaan, lekker rustig dus! Huur een fiets en doorkruis het eiland op je gemakje. Je bereikt het eiland door in Paimpol de boot te pakken. En dan is er ook nog Corsica, een eiland vol eeuwenoude tradities.

Het weer in Frankrijk

Wie een zongarantie wil, zit goed in Zuid-Frankrijk. Met meer dan 3.000 zonuren is Bouches-du-Rhône koploper. Hier liggen onder andere Marseille en Aix-en-Provence. Corsica, de Alpes-Maritimes en de Gard zijn ook plekken om lekker bruin te bakken. Als je een paar honderd kilometer minder wil rijden voor een zonnige kampeertrip, dan zijn de Rhône, de Cantal en de Haute-Loire interessante departementen. De westkust, grofweg tussen Brest en Bordeaux, kent ook een heleboel zonuren. In Noord-Frankrijk is het dikwijls frisser. Ook is de kans op regen daar groter. Uitzondering is de noordwestkust; in Normandië is het in het voorjaar dikwijls al erg aangenaam kampeerweer.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Frankrijk? 

Welke campings in Frankrijk zijn populair bij Nederlanders? 

Populaire campings in Frankrijk: de snelste stijgers 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd