Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Steden, historie, cultuur en natuur: kamperen in Tsjechië

In Tsjechië kun je als kampeerder alle kanten op. Ontdek cultuur en historie in Praag en Český Krumlov of ga lekker de natuur in. Het imposante Reuzengebergte en het Boheemse Woud wachten op je. Lekker ontspannen in de zon kan aan een van de vele meren. Vanaf Utrecht kom je het land al na acht uurtjes binnenrijden. Dus waar wacht je nog op?

Prachtige steden in Tsjechië

Liefhebbers van stedentrips vallen met hoofdstad Praag met hun neus in de boter. De stad is nauwelijks aangetast door oorlogsgeweld en heeft zijn sfeervolle straatjes en oude gebouwen nog behouden. De historische Karelsbrug, het 9.000 m² Oude Stadsplein en Joodse wijk Josefov mag je bovenaan je to do-lijstje zetten.

En Tsjechië heeft nog veel meer in petto. Zo vind je in het middeleeuwse Český Krumlov, gelegen in de Zuid-Bohemen, een prachtige combinatie van natuur en cultuur. Ontdek de stad met een kanotocht in de Moldau of ga te voet op pad. Bezoek het Český Krumlov kasteel met zijn prachtige tuinen, dwaal rond in het centrum en ontdek het schitterende Barok Theater uit 1682.

Natuurlijke hotspots van Tsjechië

Het Reuzengebergte ligt op de grens van Tsjechië en Polen en doet zijn naam eer aan. In de winter liggen er prachtige skipistes, in de zomer is het een walhalla voor wandelaars. De rotsen van Adršpach zijn hier een bijzonder natuurfenomeen. In deze stad van zandstenen rotsformaties kijk je je ogen uit.

Verspreid over Tsjechië vind je nog veel meer schitterende natuurparken. Vlakbij de Duitse grens vind je Nationaal Park Šumava, waar je veel bossen en meren vindt. Plešne en Cerne zijn twee ongerepte gletsjermeren die je hier zeker moet zien. Wil je liever ontspannen of spelen en sporten in het water? Dan is het populaire Lipnomeer dé plek waar je moet zijn.

Weer in Tsjechië

Tsjechië bevindt zich in een overgangsgebied van een gematigd zeeklimaat en gematigd landklimaat. De precieze weersverwachtingen hangen af van waar je in het land gaat kamperen. De gemiddelde temperatuur ligt in de warmste zomermaanden op 18 tot 21 graden. Zit je wat hoger, dan is het doorgaans wat kouder. In de winter kan het met gemiddeld -5 tot -11 graden flink een stukje kouder worden.

Thema's


 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Tsjechië? 

Welke campings in Tsjechië zijn populair bij Nederlanders? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd