Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

 • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

 • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

 • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Griekenland

Griekenland is vooral bekend als de bakermat van onze hedendaagse beschaving. Maar behalve een indrukwekkende hoeveelheid monumenten uit de klassieke oudheid, heeft kamperen in Griekenland nog veel en veel meer te bieden! Bijvoorbeeld: adembenemend mooie eilanden en vriendelijke, gastvrije mensen. En overal schijnt de zon!

Kamperen in Griekenland: bron van beschaving en ontelbare eilanden

Kamperen in Griekenland is niet alleen een droomvakantie voor iedere cultuurliefhebber. Wat u rondom de campings in Griekenland aantreft aan cultuur-historisch erfgoed is natuurlijk overweldigend. Maar ook de natuur in de buurt van uw camping in Griekenland is adembenemend: de beroemde 'vlinderkloof' op Kreta, de berg Olympus en overal weer glooiende velden met olijfbomen in het zachte zonlicht. Niet voor niets kozen de oude Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Venetiërs en Ottomanen dit prachtige land als hun woonplaats of vakantieverblijf.

Een kampeervakantie of rondreis door Griekenland lijkt op een zonovergoten snoepreisje door één groot openluchtmuseum: Athene, Delphi en Thessaloniki en natuurlijk de ontelbare eilandjes, allemaal met hun eigen sfeer! Maar ook wie alleen van zon, strand en gezellige terrasjes houdt is tijdens een kampeervakantie in Griekenland prima op zijn plek.

De meeste strandjes aan de duizenden kilometers lange kustlijn liggen in kleine baaien en bestaan uit fijne kiezeltjes, waardoor het zeewater er kraakhelder is. Op de ontelbare eilanden met hun witte stadjes vol kleine, kronkelende straatjes waant u zich in een andere wereld! Vergeet niet om een keer lekker in de openlucht te genieten van typisch Griekse streekgerechten: overheerlijk gegrild vlees of vis, wijn, ouzo, olijven en feta!

Kiest u voor een rondreis met camper of caravan door Griekenland, denk dan aan de juiste voorbereidingen. Ook in Griekenland kunt u namelijk vervelende infectieziekten oplopen, die de vakantiepret behoorlijk bederven. Voor Griekenland is Tekenencefalitis vaccinatie aanbevolen, als u meer dan 4 weken gaat wandelen of kamperen in de natuur. Voorkom dit en informeer tijdig naar de benodigde reisvaccinaties.

Belangrijke informatie voor uw reis naar Griekenland

 • Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4 m hoog, 2,55 m breed en 18 m lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 m lang zijn).
 • De meeste campings zijn van zeer degelijke kwaliteit. De sanitaire voorzieningen zijn soms wat gedateerd maar meestal goed onderhouden. Campings met afgebakende staanplaatsen vindt u op het vasteland en het schiereiland Peloponnesos. De campings op de kleinere Griekse eilanden richten zich vooral op tentkampeerders. Houdt u er rekening mee dat in het voor- en naseizoen de meeste campings aan zee een stuk rustiger zijn dan in juli en augustus. Het kan zijn dat u dan niet van alle faciliteiten gebruik kunt maken.
 • Vrij kamperen buiten de campings is verboden.
 • Houdt u er op de Griekse eilanden rekening mee dat het aantal voorzieningen voor caravans en campers beperkt is.

Fiets

 • Een fietshelm is niet verplicht.
 • Bellen of appen op de fiets is verboden.
 • U mag geen passagier vervoeren op de bagagedrager (wel een kind in een kinderzitje).
 • Naast elkaar fietsen is verboden.

In Griekenland wordt gewerkt aan een uitgebreider snelwegennet. Op de Griekse eilanden, met uitzondering van Kreta, is het wegennet beperkt.
Het rondrijden in Griekenland brengt risico’s met zich mee vanwege de soms slechte staat van het wegdek, de grote drukte in en rond de steden en de vele te snel rijdende automobilisten.
Het is niet aan te raden om in het donker te rijden buiten de steden.

Veerdiensten
Informatie over vaartijden, vertrektijden en tarieven is te vinden bij rederijen zoals europeanseaways.com, Ferrygogo.com, minoan.gr, directferries.com, superfast.com en ventourisferries.com. Tarieven zijn onder meer afhankelijk van seizoen en vertrektijd. Het is raadzaam tijdig te reserveren. Informeer van tevoren bij de rederij of gasflessen meegenomen mogen worden op de boot. Het is vaak verboden brandstof in een reservetankje mee te nemen op de boot.
Houdt u er rekening mee dat het aantal plaatsen voor campers op veerboten beperkt is. Gaat u in het hoogseizoen via Italië naar Griekenland, dan is het verstandig vroeg te boeken. Kaartjes voor veerdiensten tussen de Griekse eilanden kunt u het beste een dag voor vertrek kopen.

 • Dimlicht is verplicht bij slecht zicht, in het donker en in tunnels.
 • Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Op een rotonde zonder voorrangsbord (of stoplicht) moeten bestuurders op de rotonde voorrang verlenen aan bestuurders van rechts. Op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.
 • De alcohollimiet is 0,5‰, maar 0,2‰ voor bestuurders die korter dan 2 jaar hun rijbewijs hebben.
 • U mag alleen handsfree bellen en u mag geen hoofdtelefoon of oortjes dragen.
 • Kinderen kleiner dan 1,35 m moeten in een kinderzitje zitten.
 • Winterbanden zijn niet verplicht.
 • Roken in de auto is verboden in het bijzijn van een kind onder de 12 jaar.
 • U wordt geadviseerd om op het platteland lokale verkeersdeelnemers, zoals landbouwvoertuigen, altijd voorrang te verlenen.
 • Parkeren is onder andere verboden langs een gele streep.

Een gevarendriehoek, verbanddoos en brandblusser zijn verplicht in de auto. Aangeraden wordt ook veiligheidshesjes en een zaklantaarn mee te nemen.

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/h.

Griekenland Buiten bebouwde kom Autosnelweg
Auto 90/110* 130*
Met aanhanger 80 80
Camper < 3,5 ton 90/110* 130*
Camper > 3,5 ton 80 80

*De maximumsnelheid wordt aangegeven met borden.

Op de meeste Griekse snelwegen moet u tol betalen. Hou contant geld bij de hand. Niet overal worden alle betaalmiddelen geaccepteerd.
Reist u met auto en caravan, dan betaalt u vaak het dubbele tarief. Voor campers is het tarief vaak nog hoger. Meer informatie op de websites van de wegbeheerders egnatia.eu, kentrikiodos.gr, en.aodos.gr, aegeanmotorway.gr, moreas.com.gr, neaodos.gr, olympiaodos.gr en op vriskoapostasi.gr.

Er zijn nog geen milieuzones die van belang zijn voor buitenlandse toeristen. Athene heeft wel een milieuzone maar die geldt voor voertuigen met een Grieks kenteken, behalve huurauto’s.

Plaats uw gevarendriehoek minstens 100 m achter uw auto als deze niet goed zichtbaar is voor het overige verkeer. Alle inzittenden wordt aangeraden een veiligheidshesje aan te trekken. Bij pech belt u het alarmnummer van uw pechhulpverzekeraar.

Alarmnummers:

 • 112: algemeen alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance.
 • 100: politie.
 • 199: brandweer.
 • 166: ambulance.
 • 171: toeristenpolitie.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Griekenland? 

Welke campings in Griekenland zijn populair bij Nederlanders? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen