Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Griekenland

Griekenland is vooral bekend als de bakermat van onze hedendaagse beschaving. Maar behalve een indrukwekkende hoeveelheid monumenten uit de klassieke oudheid, heeft kamperen in Griekenland nog veel en veel meer te bieden! Bijvoorbeeld: adembenemend mooie eilanden en vriendelijke, gastvrije mensen. En overal schijnt de zon!

Kamperen in Griekenland: bron van beschaving en ontelbare eilanden

Kamperen in Griekenland is niet alleen een droomvakantie voor iedere cultuurliefhebber. Wat u rondom de campings in Griekenland aantreft aan cultuur-historisch erfgoed is natuurlijk overweldigend. Maar ook de natuur in de buurt van uw camping in Griekenland is adembenemend: de beroemde 'vlinderkloof' op Kreta, de berg Olympus en overal weer glooiende velden met olijfbomen in het zachte zonlicht. Niet voor niets kozen de oude Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Venetiërs en Ottomanen dit prachtige land als hun woonplaats of vakantieverblijf.

Een kampeervakantie of rondreis door Griekenland lijkt op een zonovergoten snoepreisje door één groot openluchtmuseum: Athene, Delphi en Thessaloniki en natuurlijk de ontelbare eilandjes, allemaal met hun eigen sfeer! Maar ook wie alleen van zon, strand en gezellige terrasjes houdt is tijdens een kampeervakantie in Griekenland prima op zijn plek.

De meeste strandjes aan de duizenden kilometers lange kustlijn liggen in kleine baaien en bestaan uit fijne kiezeltjes, waardoor het zeewater er kraakhelder is. Op de ontelbare eilanden met hun witte stadjes vol kleine, kronkelende straatjes waant u zich in een andere wereld! Vergeet niet om een keer lekker in de openlucht te genieten van typisch Griekse streekgerechten: overheerlijk gegrild vlees of vis, wijn, ouzo, olijven en feta!

Kiest u voor een rondreis met camper of caravan door Griekenland, denk dan aan de juiste voorbereidingen. Ook in Griekenland kunt u namelijk vervelende infectieziekten oplopen, die de vakantiepret behoorlijk bederven. Voor Griekenland is Tekenencefalitis vaccinatie aanbevolen, als u meer dan 4 weken gaat wandelen of kamperen in de natuur. Voorkom dit en informeer tijdig naar de benodigde reisvaccinaties.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Griekenland? 

Welke campings in Griekenland zijn populair bij Nederlanders? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd