Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Havenstad Hamburg: hippe kampeerbestemming aan de Elbe

Hamburg is een stad in het noorden van Duitsland aan de rivier de Elbe. Door deze strategische ligging was het jarenlang een belangrijke Hanzestad. Het imago van Hamburg als industriële stad waar maar weinig te beleven is, klopt allang niet meer. Je geniet er van het vele groen, allerlei bijzondere architectuur en gezellige barretjes en cafés. Op een camping in de buurt van Hamburg word je omringd door de natuur, terwijl je in no time naar de stad reist. Jouw perfecte uitvalsbasis?

Veelzijdig Hamburg

Hamburg is onder te verdelen in twee delen: Neustadt en Altstadt. Deze worden verbonden door het stadhuis. Neustadt ligt ten noorden van het stadhuis, Altstadt ten zuiden. Een hippe wijk in Neustadt is Schanzenviertel, met veel cafés en andere betaalbare horeca. In de wijk Speicherstadt, in Altstadt, liggen vele prachtig opgeknapte pakhuizen. Ook ligt hier het interessante gebied Hafencity. Blikvanger hier is de markante concertzaal Elbphilharmonie, gevestigd in oud pakhuis met veel glas. Hier komt oude en nieuwe architectuur samen, een thema dat je vaker in Hamburg ziet. Een van de bekendste musea is de Hamburger Kunsthalle. In dit museum worden schilderijen van negentiende-eeuwse Duitse meesters tentoongesteld. Het is een bezoekje meer dan waard, al was het maar vanwege het pronkstuk dat er hangt: ‘De wandelaar boven de nevelen’ van Casper David Friedrich.

Stad aan het water

Hier aan de Elbe heb je mogelijkheden te over om te genieten van deze rivier. Maak bijvoorbeeld een rondvaart. In de haven heb je genoeg keuze uit allerlei boten. Een tochtje op het water bied je een uniek kijkje op de stad. Tip: een rondvaart in de avond is een erg romantisch uitje! Uitzicht op de stad heb je ook bovenop het Dockland-gebouw, gelegen in de buurt van de haven. Dit gebouw ziet eruit als een boeg van een schip. Via de tientallen trappen loop je naar boven en daar kun je goed in de rondte kijken.

In het Scheepvaartmuseum maak je op het droge kennis met de unieke band die Hamburg met het water heeft. Ook dit museum is erg leuk om te bezoeken. In het noorden van de stad ligt het meer Aussen-Alster. In het park op de oever kun je heerlijk picknicken, terwijl je geniet van de kunsten van zeilers, roeiers en suppers. Ten slotte is er een groot feest, Hafensgeburtstag genaamd. Dit vindt jaarlijks plaats in maart en is een spektakel met allerlei boten.

Kamperen in de buurt

De natuurrijke omgeving van Hamburg is aantrekkelijk voor kampeerders op zoek naar rust. Zo baant de Elbe zich de eerste kilometers na Hamburg een weg in zuidwestelijke richting. Een camping aan deze rivier, bijvoorbeeld bij het dorpje Drage, is een fijne uitvalsbasis voor bezoekjes aan Hamburg. Twee aanraders zijn Camping Land an der Elbe en Campingplatz Stover Stand International.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen