Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kastelen, natuur en bijzondere bezienswaardigheden: kamperen in Polen

Wil jij vakantie vieren in Polen? Goed idee! Je kunt hier heerlijk kamperen en er is genoeg te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de binnenstad van Krakau. Hier kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Wawel kasteel, dat zeker de moeite waard is. Een andere toeristische trekpleister is de Wieliczka zoutmijn. Deze zoutmijn heeft wel 287 kilometer aan mijnschachten, waarvan je een klein deel kunt bezoeken.
 

Je vakantie plannen

Weet je niet zo goed welk deel van Polen je wilt zien? Plan dan je vakantie aan de hand van de Gotische kastelenroute. Boek bijvoorbeeld een camping in Malbork, Ostróda of Kętrzyn, om van daaruit een van de kastelen te bezoeken. Op deze route vind je bijvoorbeeld het prachtige Slot Mariënburg in Malbork. Dit is het grootste middeleeuwse kasteel van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 

De natuur in

Heb je zin om de natuur in te trekken? Breng dan zeker een bezoek aan Nationaal Park Bialowieza. Hier vind je meer dan 10.000 diersoorten. Je kunt hier het beste een tour volgen onder leiding van een gids. Ben je meer een zonliefhebber? Breng dan je vakantie door aan de Baltische kust. Hier kun je heerlijk genieten op het strand, bijvoorbeeld in Ustka.
 

Het weer in Polen

Het weer kan snel omslaan in Polen. Dit is het grootste deel van het jaar het geval. De omslag gaat een stuk sneller dan in Nederland, houd hier dus rekening mee. Daarnaast kunnen er in de zomer onweersbuien ontstaan, wat gepaard gaat met flinke regenbuien. Verder valt er vrij weinig regen in Polen. De zomer is in Polen warmer dan in Nederland, maar je hoeft geen Mediterraan klimaat te verwachten.
 

Indrukwekkend

Je kunt vanuit Krakau een bezoek brengen aan voormalig concentratiekamp Auschwitz. Dit kun je zelf doen of onder leiding van een gids. Een bezoek aan dit kamp is een indrukwekkende ervaring, waarbij je veel leert over een donkere periode uit de Europese geschiedenis.
 

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Polen? 

Welke campings in Polen zijn populair bij Nederlanders? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd