Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

 • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

 • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

 • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Ierland

Voor een relatief klein eiland is er voor de gasten van campings in Ierland een fantastisch aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten te vinden in het groenste stukje Europa. U heeft vanaf een camping in Ierland alle mogelijkheden om te genieten van de schitterende natuur, maar ook de stadjes en steden zijn de moeite waard om tijdens uw kampeervakantie in Ierland te bezoeken.

Kamperen in Ierland: het groene eiland met de vriendelijke bewoners

Steile rotskusten, het onwerkelijke droomlandschap van de Burren, lieflijke heuvels en stille dalen, ver weg van alle moderne drukte. Nergens is het zo groen als in Ierland. U kunt hier dan ook heerlijk wandelen en fietsen. Maar Ierland biedt meer dan alleen natuur! Boerendorpjes, opgetrokken uit natuursteen, grazige weiden met rotsmuurtjes als afscheiding rondom of mythische, geheimzinnige plaatsen vol herinneringen aan de legendarische Keltische cultuur.

Liefhebbers van kunst kunnen tijdens het kamperen in Ierland bijvoorbeeld terecht in het Irish Museum of Modern Art. Leuke uitstapjes vanaf uw camping in Ierland zijn verder bijvoorbeeld de kristalfabrieken in Waterford of het Opera House van Belfast, of een dagje zeilen op een ouderwets zeilschip.

En uw kampeervakantie in Ierland is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere pint Guinness in één van de vele Ierse pubs! Alleen al in Dublin zijn er duizenden en echt overal wordt muziek gemaakt, want zingen is de tweede natuur van bijna elke Ier. Wist u dat Dublin één van de meest trendy steden van Europa is?

Belangrijke informatie voor uw reis naar Ierland

 • Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4,65 m hoog, 2,55 m breed en 18,75 m lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 m lang zijn).
 • De meeste campings liggen in de natuur en in de kuststreken. Het grootste deel van de campings is klein, eenvoudig en relatief goedkoop. De smalle, bochtige kustwegen die naar de campings leiden, kunnen nogal wat van uw tijd vergen!
 • Ierse kampeerterreinen beschikken vaak over goed onderhouden grasvlaktes en voor caravans en campers zijn er dikwijls verharde staanplaatsen.
 • Vrij kamperen buiten de campings is in Ierland in het algemeen verboden, het mag alleen indien door de landeigenaar toestemming is verleend.
 • Op Ierse campings ontbreken vaak faciliteiten voor kinderen, waaronder ook animatieprogramma’s en recreatieruimtes.

Hoofdwegen (aangegeven door de letter ‘N’) en secundaire wegen (‘R’) beschikken in het algemeen over een goed wegdek, maar zijn smaller dan onze wegen.
Op het platteland komen veel smalle met heggen of muurtjes omzoomde wegen voor met om de paar kilometer speciale passeerplaatsen.
U moet de toeristische route Ring of Kerry met zijn smalle wegen tegen de wijzers van de klok in rijden.
Houdt u er rekening mee dat de afstanden op wegwijzers vaak worden aangegeven in mijlen: 1 mijl = circa 1,6 km.

Kanaaltunnel
Als uw auto een lpg-tank heeft, mag u niet met uw auto op de trein door de Kanaaltunnel. Voor ingebouwde gascontainers in campers of caravan gelden speciale eisen. Draagbare gascontainers zijn gewoon toegestaan, maar moeten aangemeld worden. Meer informatie: eurotunnel.com.

Veerdiensten
Informatie over vaartijden, vertrektijden en tarieven is te vinden bij rederijen zoals brittany-ferries.com, irishferries.com, poferries.com en stenaline.com. Tarieven zijn onder meer afhankelijk van seizoen en vertrektijd. Het is raadzaam tijdig te reserveren.
Informeer van tevoren bij de rederij of gasflessen meegenomen mogen worden op de boot. Het is verboden brandstof in een reservetankje mee te nemen op de boot.

 • In Ierland moet u links rijden.
 • Dimlicht is verplicht bij slecht zicht, in het donker en in tunnels.
 • Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Opgelet! Op een T-kruising heeft verkeer op de doorgaande weg voorrang.
 • Verkeer op de rotonde (dat van rechts komt!), heeft voorrang op het naderende verkeer, tenzij anders aangegeven.
 • De alcohollimiet is 0,5‰, maar 0,2‰ voor bestuurders die korter dan 2 jaar hun rijbewijs hebben.
 • U mag geen telefoon vasthouden achter het stuur, ook niet als u stilstaat (handsfree bellen mag wel).
 • Kinderen die kleiner zijn dan 1,50 m en minder wegen dan 36 kg, moeten in een kinderzitje zitten.
 • Winterbanden zijn niet verplicht.
 • Rijdt u met een linksgestuurde auto, dan moet u, om tegenliggers niet te verblinden, de koplampen van uw auto anders afstellen of deels afplakken (bijvoorbeeld met koplampstickers van visitbritainshop.com).
 • Een kruispunt met een vak met gele diagonale strepen (‘box junction’) mag u alleen oprijden als u het zonder stoppen kunt passeren.
 • Roken in de auto is verboden in het bijzijn van een kind onder de 18 jaar.
 • Parkeren is onder andere verboden langs een gele streep.
 • Er zijn in Ierland spoorwegovergangen met een hek dat u zelf moet openen en weer sluiten (lees de instructies en blijf opletten).

Aangeraden wordt een gevarendriehoek, minstens 2 veiligheidshesjes, een verbanddoos, een brandblusser, een zaklantaarn en reservelampen mee te nemen.

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/h (rond scholen 30 km/h).

Ierland Buiten bebouwde kom* Autosnelweg
Auto < 3,5 ton 60-100 120
Met aanhanger 60-80 80
Camper < 3,5 ton 60-100 120
Camper > 3,5 ton 60-80 80

*De maximumsnelheid wordt hier aangegeven met borden.

Op diverse bruggen en wegen moet u tol betalen. Op de meeste tolwegen kunt u contant betalen. Op de M50 rond Dublin kunt u de tol uitsluitend elektronisch betalen (camera’s registreren uw kenteken). U moet de tol voor de M50 uiterlijk voor 20 uur de volgende dag betalen bij een tankstation (Payzone). Meer informatie: tii.ie, payzone.ie en etoll.ie/driving-on-toll-roads/toll-rates (tarieven).

Er zijn nog geen milieuzones die van belang zijn voor buitenlandse toeristen.

U wordt aangeraden uw gevarendriehoek op voldoende afstand achter de auto te plaatsen. Alle inzittenden wordt aangeraden een veiligheidshesje aan te trekken. Opgelet! Plaats geen gevarendriehoek op een ‘motorway’.
Bij pech belt u het alarmnummer van uw pechhulpverzekeraar. U kunt ook bellen met de Ierse wegenwacht (AA Ireland) op +353 1 649 7460. U kunt op snelwegen ook pechhulp inroepen via een oranje praatpaal.
Het is verboden uw auto te repareren op de vluchtstrook.

Alarmnummers:

 • 112: algemeen alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen