Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings aan het Bodenmeer 

Het Bodenmeer, of op z’n Duits Bodensee, is het grootste meer van Duitsland en grenst aan Zwitserland en Oostenrijk. Tijdens uw kampeervakantie aan het ‘drielandenmeer’ in het zuiden van Duitsland ervaart u een oase van rust en wordt u omringd door schitterend natuurschoon en cultureel erfgoed. Ook voor watersportliefhebbers is de Bodensee een paradijs.

Tips 

•    Bewonder de Rheinfall, de grootste en machtigste waterval van Europa. Gelegen bij het Zwitserse Schaffhausen. 
•    Bezoek het eiland Mainau met het prachtig barokslot uit de 13e eeuw dat omringd wordt door bloemen. 
•    Maak een boottocht over het Bodenmeer.

Kamperen midden in de natuur

De campings aan het Bodenmeer zijn omringd door prachtige natuur met het schitterende decor van de indrukwekkende bergtoppen van de Alpen op de achtergrond. 

De Bodensee is nooit ver verwijderd van een camping. Een camping aan het meer is dan ook ideaal voor watersportliefhebbers. De enorme oppervlakte van het meer leent zich uitstekend voor diverse watersportactiviteiten zoals surfen, zeilen en duiken. Natuurlijk kunt u ook heerlijk zwemmen in het warme water van de Bodensee, dat in de zomer gemiddeld rond de 23 graden ligt. Waterskieën en Jetski varen is verboden op het meer.

De omgeving rondom het meer nodigt uit tot maken van lange wandelingen en mooie fietstochten. Langs het Bodenmeer ligt een 250 km lange fietsroute die vanaf de meeste campings goed te bereiken is. De Bodensee Radweg voert u door Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. 

Het is een aanrader om de regio te bezoeken in de zomermaanden, omdat er dan diverse festiviteiten plaats vinden waaronder de kleurrijke vissersfeesten, georganiseerd door de plaatselijke vissers. 

Maar ook in de winter zult u zich vermaken op de campings in deze omgeving. De sneeuw tovert de omgeving in de winter om tot een winterwonderland met uitgebreide ski- langlauf- en schaatsmogelijkheden. Ook zijn er rondom de Bodensee in de winter veel kerstmarken en winterevenementen zoals concerten en feesten in kerken en kastelen.

Bezienswaardigheden 

Voor cultuurliefhebbers is kamperen aan het Bodenmeer een aanrader. Langs de oevers van het Bodenmeer vindt u in de verschillende plaatsen diverse historische bezienswaardigheden.

De grootste steden aan het meer zijn Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk.
•    Konstanz
In het middeleeuwse Konstanz kunt u heerlijk rondslenteren en  historische gebouwen bekijken. Vooral de 11e eeuwse kathedraal is een blikvanger.
•    Friedrichshaven
In dit gezellig stadje in het zuiden van Duitsland vindt u het bekende Zeppelin museum, waar u alles kunt leren over de geschiedenis van dit bijzondere luchtschip.
•    Bregenz
Bregenz met het wereldberoemde openlucht theater, waarbij het podium als een eiland in het meer ligt. Hier worden in de zomer diverse opera’s, musicals en operettes uitgevoerd.

Het weer

De omgeving rond de Bodensee heeft een mild klimaat met aangename zomermaanden. De wintermaanden zijn koel maar nooit echt koud. Het klimaat rond in dit gebied wordt mede bepaald door de Bodensee. Het meer heeft namelijk een verzachtende invloed op de lage temperaturen.’s Zomers loopt de temperatuur op tot gemiddeld vijfentwintig graden. 


 

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen