Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Roemenië

Kamperen in Roemenië zal u verrassen. In het binnenland vindt u prachtige oude binnenstadjes, imposante kastelen en ruïnes en beschilderde kloosterkerken en aan de Zwarte Zeekust liggen verschillende mondaine badplaatsen. In Roemenië worden de tradities goed in ere gehouden. Tijdens uw kampeervakantie in Roemenië heeft u een grote kans om een folkloristisch festival of feest mee te maken.

Kamperen in Roemenië: het land van Dracula

Breng vanaf uw camping in Roemenië eens een bezoek aan een middeleeuwse stadje in Transsylvanië, dat gesticht is door Duitse kolonisten. De mooiste 'Duitse' stad in Roemenië is zonder twijfel Sibiu met zijn robuuste stadsmuren en torens. Het centrum heeft nog smalle oude straatjes en pleinen met kleurige panden.

Boekarest is een mooie stad om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Roemenië. Al zijn veel mooie oude gebouwen vervangen door nieuwbouw. Het 'Huis van Ceausescu' herinnert nog aan tijd van de communisten en aan de dictator zelf. Toch zijn er ook prachtige kerken en interessante musea in de Roemeense hoofdstad.

Rondom de campings in Roemenië ontkomt u niet aan het fenomeen Dracula. Veel plaatsen worden in verband gebracht met Dracula, ofwel vorst Vlad Tepes. Zo zou hij in de middeleeuwse stad Sighisoara hebben gewoond. Het verhaal wordt hier in ieder geval nagespeeld. Maar hij zou in de 15e eeuw ook op het kasteel van Bran hebben gewoond.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd