Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in de Fränkische Schweiz

De Fränkische Schweiz (Frankisch Zwitserland) is een van de populairste vakantiebestemmingen in Duitsland. Het vriendelijke heuvelland in Beieren staat bekend als het land van kastelen, druipsteengrotten, molens en de vele bierbrouwerijen.  De gunstige ligging in de driehoek Nürnberg, Bayreuth en Bamberg zorgt ervoor dat u leuke uitstapjes kunt maken. 

Tips 

•    Proef de lekkernijen en het donkere landbier dat is gebrouwen in een van de lokale brouwerijen. 
•    Bezoek de Fränkische Schweiz in de paasperiode en bewonder de rijkelijk versierde fonteinen en bronnen. 

Rotsen, kastelen en bier

De campings in de Fränkische Schweiz zijn omgeven door prachtige natuur die uitnodigt tot het maken van lange wandelingen. De Fränkische Schweiz, ook wel klein Zwitserland genoemd staat bekend als een echt wandelparadijs, maar ook fietsers en rotsklimmers zijn hier aan het juiste adres. Veel van de romantische en goed gemarkeerde wandelpaden en fietsroutes zijn vanaf de campings goed bereikbaar. De vele markante rotsformaties en klimroutes bieden ook voor de klimliefhebbers volop mogelijkheden.

Ook onder de grond is er veel moois te ontdekken in dit gebied. Er zijn talloze geheimzinnige grotten die u kunt bezoeken. De grootste en bekendste grot is de Teufelshöhle (Duivelshol) bij Pottenstein

In de regio vindt u naast grotten ook veel kastelen. De Fränkische Schweiz ligt langs de ‘kastelenroute’, die meer dan 70 kastelen met elkaar verbindt. De meeste kastelen zijn te bezoeken.

Na een actief dagje in de omgeving geniet u op de camping van een lokaal biertje. Er is keuze genoeg, want de regio staat bekend om de ontelbare bierbrouwerijen. De lokale bevolking beweert met trots dat hun bier het beste van Duitsland is.

Bezienswaardigheden

De Fränkische Schweizz heeft op het gebied van cultuur veel te bieden. Hier bevinden zich bekende cultuursteden en schitterende historische stadjes die zeker een bezoek waard zijn. Tijdens uw verblijf kunt u onder andere uitstapjes maken naar de volgende plaatsen:

•    Gössweinstein
Dit levendige plaatsje heeft twee opvallende gebouwen die het stadsbeeld bepalen: de schitterende barokke Wallfahrtsbasilika en een 1000 jaar oude burcht die overal boven uittorent. 
•   Bamberg
Het historische stadscentrum van deze stad is volledig bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wandel door smalle steegjes, bewonder de barokke gevels en vele bezienswaardigheden en waan je in een groot openlucht museum.  
•    Bayreuth
Deze barokstad is gelegen tussen de heuvels en is bekend van de Festspiele, waar jaarlijks werk van de componist Wagner opgevoerd wordt.
•   Neurenberg
Neurenberg, of Nürnberg, staat bekend om haar speelgoedindustrie en is een van de belangrijkste industriesteden van Zuid-Duitsland. Bezoek hier het speelgoedmuseum, de St. Sebalduskerk en de St. Lorenzkerk.

Het weer

De Fränkische Schweiz heeft een mild klimaat. Het gebied biedt in de zomermaanden aangename temperaturen. Augustus is de warmste maand en het wordt dan gemiddeld 18 graden. In december en januari worden de laagste temperaturen gemeten.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen