Ga naar de homepage

Camping KOAWA Les Cantarelles ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,2
8 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Leuke activiteiten in hoogseizoen
  • Mooi buitenzwembad
  • Direct aan fraai recreatiemeer
  • In rustige, onaangetaste omgeving
  • Centrale ligging in de Aveyron
  • Diverse watersportmogelijkheden

Bij het plaatsje Alrance, centraal in de Aveyron in de Zuid-Franse regio Occitanië, ligt Camping KOAWA Les Cantarelles. Je kampeert hier in een dunbevolkt gebied in een nog onaangetaste omgeving met volop heuvels, bossen, weilanden, rivieren en meren. Een van die meren is het Lac de Villefranche-de-Panat. De camping heeft een eigen strandje aan dit recreatiemeer, waarin je kunt zwemmen en talrijke (andere) watersporten kunt beoefenen. Daarnaast profiteer je op deze camping van een mooi buitenzwembad en is er in het hoogseizoen een leuk animatieprogramma.

Toon meer

Rijd over de A75 richting de camping, die je iets ten noorden van Millau bij afrit 44.1 verlaat. Daarna rijd je nog enkele tientallen kilometers richting het westen door een gevarieerd landschap. Je vindt de camping tenslotte direct aan de D25, halverwege tussen Alrance en Villefranche-de-Panat, aan de westkant van het meer.

Van ruime grasplaatsen tot slaapvaten en stacaravans

Op het vlakke terrein van deze kleinschalige camping vind je vooral toeristische kampeerplaatsen. Als je besluit op Camping KOAWA Les Cantarelles een staanplaats te boeken, dan wacht je een keurig grasplekje van minstens 80 vierkante meter. Gezien de moderne stacaravans die op Camping KOAWA Les Cantarelles te huur zijn, zit je hier als liefhebber van luxe accommodaties ook goed. Verder kun je overnachten in een knusse trekkershut of slaapvat.

Volop mogelijkheden tot zwemplezier en watersport

Aan de rand van de camping, bij de oever van het meer, ligt het mooie zwembad van Camping KOAWA Les Cantarelles. Het gaat hier om een rechthoekig buitenzwembad waarin je lekker wat baantjes kunt zwemmen. Vanuit het zwembad heb je een aangenaam uitzicht over het meer, waarin je op zomerse dagen natuurlijk ook een heerlijk frisse duik kunt nemen. Het meer van Villefranche-de-Panat is bovendien ideaal voor watersportliefhebbers. Je kunt er onder andere peddelen, waterfietsen, vissen, windsurfen, waterskiën, kajakken en snorkelen.

Volop amusement in het hoogseizoen

Behalve zwemmen en watersportactiviteiten ontplooien valt op deze camping nog veel meer te beleven. Dat geldt in het bijzonder voor de zomervakantie, want dan is er op Camping KOAWA Les Cantarelles volop animatie. Op het programma staan activiteiten die vooral voor volwassenen en voor kinderen van 6 tot 12 jaar leuk zijn. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan gezamenlijke sportactiviteiten, minidisco’s, thema-avonden en andere verrassende activiteiten. Benieuwd naar het meest actuele programma? Kom dan naar de welkomstborrel op zondag of check de Facebook-pagina van de camping.

Restaurant, winkel en broodvoorziening

Op deze camping vind je een klein restaurant, dat in de zomermaanden elke avond open is. Daarnaast heeft de camping een eigen winkeltje waar je terecht kunt voor noodzakelijke boodschappen. Er is ook een afhaalpunt voor vers brood. Wil je een keer uitgebreider inkopen doen? Dan kun je het best even naar Villefranche rijden (ongeveer 3 km). Daar vind je verschillende supermarkten en winkeltjes.

Eenvoudig maar schoon sanitair

Als kampeerder maak je op deze camping gebruik van sanitaire voorzieningen van degelijke kwaliteit. Het sanitair is redelijk basic, maar wordt wel steeds goed onderhouden en vaak schoon gemaakt.

Geniet van natuurschoon en proef van culinaire hoogstandjes

De Aveyron is bij uitstek een bestemming waar je een veelzijdige vakantie kunt beleven. Zo kun je in de onmiddellijke omgeving van de camping heerlijk wandelen en fietsen door heuvelachtige landschappen. De dichtstbijzijnde wandeling maak je gewoon vanuit je eigen kampeerplaats. Deze wandeling leidt over mooie wandelpaden en pontons rond en over het Villefranche-meer. Wil je van nog meer natuurschoon genieten, rijd dan even een uurtje richting het oosten. Daar vind je het spectaculaire natuurpark Grands Causses en de via ferrata bij Millau, een topattractie voor bergbeklimmers.

Toer over de hoogste brug ter wereld

Millau staat ook bekend om zijn brug, oftewel het Viaduct van Millau. Dat is niet alleen de hoogste brug van de wereld, met dik 2,4 kilometer heeft het ook een imposante lengte. Verder is de Aveyron geliefd om zijn rijke gastronomie. Specialiteiten van deze regio zijn bijvoorbeeld Roquefort-kaas, Marcillac-wijn, lamsvlees, truffade en aligot, oftewel een smaakvol gerecht met aardappelpuree en kaas. Deze smaakvolle producten en gerechten kun je in de buurt proeven op lokale markten en in traditionele restaurants. Daarnaast zijn er in de omgeving talrijke Roquefort-kaasmakerijen, gastronomische festivals en wijnproeverijen die je kunt bezoeken. Zeker leuk om eens mee te maken!

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

M. Kemps

"Vriendelijke entree met parkachtige lanen naar grote plaatsen. Bijna allen gelegen aan het water van het Lac-de-Panat!"

Inspecteur Dhr. M. Kemps

M. Kemps

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792498

Beoordelingen (8)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Personeel
8,5
Prijs-kwaliteitverhouding
7,8
Entertainment
7,3
Omgeving
9,2

Laurence T, op deze camping in september 2023

10,0

Reisgezelschap: Vriendengroep

Pluspunten - Nous n’avons passé qu’une nuit
Nous étions juste de passage
Mais excellent accueil et disponibilités

Bron: Ctoutvert

Miguel G, op deze camping in september 2023

8,0

Reisgezelschap: Vriendengroep

Pluspunten - Très bien passé , manque les servilletes du bain
Minpunten - t
Bron: Ctoutvert

Alain G, op deze camping in september 2023

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Région
Bron: Ctoutvert

Thérèse A, op deze camping in september 2023

10,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - L'accueil de l'etablissement, la beauté et le calme de la région tres nature
Bron: Ctoutvert

Joël B, op deze camping in september 2023

9,0

Pluspunten - Le lieu, le calme, l'environnement, l'accueil
Minpunten - Le mobilhome trop petit pour 4 adultes corpulents. (N°79) ainsi que la terrasse. Impossible de réserver +plus grand sur le site, blocage avec le nombre de personnes(?)
Bron: Ctoutvert

Viviane G, op deze camping in september 2023

8,7

Pluspunten - Très bon séjour dans un mobil home tout neuf et bon accueil.
Très tranquille car hors saison et peu de mobils home occupés.


Minpunten - Peu de commerces à proximité ou fermés hors saison
Bron: Ctoutvert

STEPHANIE L, op deze camping in augustus 2023

1,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - le lac
Minpunten - les emplacements sans verdures collés les uns aux autres. le service client inhumain qui nous a menti et ensuite refuse tout geste commercial
Bron: Ctoutvert

Gael C, op deze camping in augustus 2023

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Camping très agréable, calme, une semaine parfaite pour se retrouver en famille. Le camping est bien entretenu.Le coin est magnifique.
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 22,40
Richtprijs 2
€ 32,00
Openingsperiode
01-05-2024 t/m 30-09-2024
Oppervlakte
3,5 ha
Hoogteligging
730m
Aantal toerplaatsen
126 (80 - 100m2)
Aantal huuraccommodaties
43

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:90 m2
    • periode:01-06/30-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:38
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G | 3G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (kleine kaart)
    • periode:01-07/31-08
  • Snackbar
    • periode:01-07/31-08
  • Pizzeria
    • periode:01-07/31-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-07/31-08
  • Bar
    • periode:01-07/31-08
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Huuraccommodaties
  • Stacaravans
    • aantal:38
  • Trekkershutten
    • aantal:5
Te huur op of bij camping
  • Koelkasten
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:90 m2
    • periode:01-06/30-09
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Zwemshorts verboden
Strand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Aanlegsteiger/boei
  • Snorkelen
  • Waterskiën toegestaan
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilen toegestaan
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Babyroom
  • Trampoline
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
  • Fitnessruimte
  • Beachvolleybal
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:4 km
  • Direct aan meer/recreatieplas gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Wo

02 / 08

 

Do

03 / 08

 

Vr

04 / 08

 

Za

05 / 08

 

Zo

06 / 08

 

Ma

07 / 08

 

Di

08 / 08

 
Max. 27.3° 21.6° 20.3° 20.9° 20.8° 24.6° 27.6°
Min 16.1° 14.4° 12.5° 11.7° 11.8° 9.8° 11.9°
Neerslag 5% 50% 95% 5% 5% 5% 5%
Windrichting W W NW NW NW NW NW
Windkracht 4 4 5 4 4 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 76% 61 4
Feb 66% 27 6
Mrt 64% 67 8
Apr 65% 58 8
Mei 71% 50 8
Jun 63% 34 10
Jul 59% 22 11
Aug 67% 39 9
Sep 69% 100 8
Okt 75% 93 6
Nov 71% 72 5
Dec 71% 83 5

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping KOAWA Les Cantarelles
    La Baraque de malet
    12430 / Alrance
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°6'23"N 2°41'22"E
  • In Salles-Curan D577 richting Alrance. Linksaf na D659. In centrum Alrance linksaf richting Villefranche. Aan het eind van de weg linksaf (ca. 2 km).

Contact

Contact

Wilt u Camping KOAWA Les Cantarelles boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping KOAWA Les Cantarelles. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Waar gaat de vraag over?
 
  • Reservering
  • Rental accommodations
  • Prijzen en tarieven
  • Overig
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping KOAWA Les Cantarelles ***

Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles
Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles Camping KOAWA Les Cantarelles

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen