Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Nouvelle-Aquitaine: zon, zee, strand

De zonnige regio Nouvelle-Aquitaine heeft een enorme kuststrook langs de Atlantische Oceaan: tussen de Vendée en de Pyreneeën. Dit betekent heel veel campings bij zee. De populairste stranden zijn die van de Vendée en de Landes. In het binnenland is de Dordogne het bekendste gebied om te kamperen, maar er is nog veel meer.

Kamperen bij het strand

In het noorden, de Charente-Maritime, liggen twee eilanden die via een brug te bereiken zijn, het Ile de Ré et het Ile d’Oléron. Beide eilanden hebben meerdere stranden én campings. Bij de Gironde begint de 250 km lange Côte d’Argent, de ‘Zilveren Kust’. Een zee met hoge golven, en dus veel surfers, een strand van fijn zand, daarachter hoge duinen en weer daarachter op veel plekken meren en overal campings.

Helemaal in het zuiden begint bij Biarritz de Baskische kust met een afwisseling van kleinere en grotere stranden tussen de rotsen. Ook hier zijn overal campings direct aan het strand. Het achterland bestaat in de Gironde uit de beroemde wijngaarden van de Médoc en de Bordelais en de prachtige hoofdstad Bordeaux. De Landes heeft behalve z’n beroemde stranden vooral eindeloze naaldbossen, met goede fietspaden.

Het binnenland is meer dan alleen Dordogne

De bekendste kampeerbestemming in het binnenland van de Nouvelle-Aquitaine is de Dordogne, ook bekend als Périgord. Het is een heel groen departement met leuke stadjes, rivieren (Dordogne, Vézère, Dronne) om in te zwemmen of op te kanoën en heel veel groen, én heel veel campings. De Lot-et-Garonne is daar landschappelijk een voortzetting van.

Veel minder bekend en minder gericht op het toerisme zijn de departementen ten noorden van de Dordogne. Ideale plekken om tot rust te komen en te genieten van de natuur: de moerassen van de Deux-Sèvres, de lieflijke rivierdalen van de Vienne, de hoogvlaktes en heuvels van de Haute-Vienne, de leegte van de Creuse (het op één na dunst bevolkte departement van Frankrijk), de heidevelden en de vallei van de Dordogne in de Corrèze. Ten westen liggen de Charente-Maritime met zijn eilanden, de polders in het binnenland en de prachtige historische havenstad La Rochelle, en de Charente met de Cognacstreek (proeven maar) en hoofdstad Angoulême met haar prachtige historische bovenstad.

Heel anders kamperen: Frans Baskenland

Zo gauw je in Baskenland komt, ziet alles er heel anders uit. De kust bestaat uit rotsen, baaitjes en kleinere stranden. Het achterland is bergachtig, uitlopers van de Pyreneeën. De huizen zijn enorm en altijd perfect onderhouden, net als de tuinen. Biarritz (prachtige vuurwerkshows op het strand op 14 juli en 15 augustus) heeft echt grandeur. Saint-Jean-de-Luz is gebouwd rond een brede baai, waar het water heerlijk rustig is en dus ook geschikt voor kleine kinderen. In de haven is verse vis te koop. Maak kennis met de pittige Baskische keuken, die veel pittiger is dan die van de rest van Frankrijk.

Het klimaat in Nouvelle-Aquitaine

De kust van Nouvelle-Aquitaine heeft een hoeveelheid zonne-uren die maar net onder die van de Middellandse Zeekust ligt. De meeste zon krijg je tussen La Rochelle en Bordeaux. Het vriest er zelden en het voorjaar begint er vroeg. De invloed van de Atlantische Oceaan zorgt meestal voor aangename zomertemperaturen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen