Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping in de Franse Alpen

Kamperen in de bergen is extra bijzonder als je uit een vlak land komt en dat geldt zeker voor kamperen in de Franse Alpen. In welke richting je ook kijkt, je ziet altijd machtige bergtoppen, met als hoogste punt de Mont Blanc. Daartussen liggen diepe dalen met rivieren en meren. Kamperen in de Franse Alpen is dan ook vaak kamperen aan het water. De natuur is overweldigend.

Sportief kamperen

Uitgezette bergwandelingen zijn er in alle categorieën. Van zware tochten naar de hoogste Alpentoppen voor de diehards tot echte gezinswandelingen. Op de vele gletsjers kun je ook de hele zomer skiën. Ook voor fietsers zijn er voldoende uitdagingen. De bekendste is de beklimming van de Alpe d’Huez, met begin juni de bekende sponsortocht Alpe d’Huzes, die vertrekt van https://www.eurocampings.nl/frankrijk/rhone-alpes/isere/le-bourg-doisans/. Dan zijn er ook allerlei soorten watersporten op de vele rivieren en op de grote en kleine meren: het Meer van Genève (Haute-Savoie), het Lac du Bourget (Savoie), het Lac d'Aiguebelette (Savoie) en natuurlijk het Meer van Annecy.

Kamperen in de natuur

Campings in de Franse Alpen liggen tussen imposante bergtoppen, glooiende heuvels en indrukwekkende dalen. Lekker luieren in de alpenweide of stoom afblazen tijdens een spannende boottocht op de rivier: u vindt het allemaal in de buurt van de camping.

Bijzondere plekken in de buurt van de campings

  • De stad Grenoble, prachtig gelegen aan de voet van de Alpen aan de rivier de Isère, met historische gebouwen als de kathedraal en de Bastille.
  • Het nationaal park van Chartreuse (Isère), waar je in Saint-Christophe-la-Grotte wandelen door indrukwekkende grotten, uitgesleten door water.
  • Aix-les-Bains, aan het Lac du Bourget, een knus stadje met een groot casino en het Château de la Roche du Roi (Koningsrotskasteel).

Het weer in de Franse Alpen

De Franse Alpen zijn het westelijkste deel van de Alpen. In de winterperiode is dit gebied een zeer populair wintersportgebied. Niet verwonderlijk gezien de sneeuwval in de maanden november tot en met april. Het weer wordt gekenmerkt door een landklimaat. Naast de koude winters (temperaturen rond het vriespunt) bieden de zomers met volop zon en temperaturen tussen 25 en 30 graden aangenaam weer. Het gebied kan redelijk hoge temperaturen halen in het dal. Op de hellingen blijft het wat fris, maar de zon schijnt er wel flink.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in de Franse Alpen? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen