Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in de Elzas

Op een camping in de Elzas kunt u genieten van ongerepte natuur, culinaire hoogstandjes en een roemrucht verleden. De kleinste regio van Frankrijk is erg aantrekkelijk voor een welverdiende familievakantie. Of u nu wilt wandelen of fietsen aan de oevers van de Rijn of nader kennismaken met de geschiedenis van het uiterste oosten van Frankrijk: kamperen in de Elzas is authentiek!

Kamperen in de Elzas: karakteristiek en divers

Wanneer u uw kampeertent opzet op een camping in de Elzas, of Alsace zoals de streek in Frankrijk heet, heeft u gerede kans om uit te kijken op weelderige bossen, uitgestrekte wijngaarden en eeuwenoude burchten. De Elzasser wijnen, zoals de Muscat of Pinot Noir, zijn wereldwijd een begrip en u en uw gezin zijn verzekerd van culinaire lekkernijen. Voor een wijnreisje is de Elzas dan ook zeer geschikt. Kiest u voor een rondreis door de Elzas en Côte du Rhône, dan pakt u meteen een andere voortreffelijke wijnstreek mee! Ook leuk: de honderden Elzasser burchten en kastelen zijn een mooie bestemming voor een spannend avontuur met de kinderen.

Een camping in de Elzas ligt dichtbij zowel Zwitserland als Duitsland, het land waar de Alsace meermaals toe gerekend werd in het verleden. De Duitse invloeden zijn nog immer waarneembaar en de mengeling van Franse en Duitse elementen zorgt voor leuke plaatjes in steden en dorpen. Ontdek tijdens een kampeervakantie in de Elzas het gezicht van de Alsace in een stadje als Colmar. Het noordelijk gelegen Straatsburg heeft een flinke portie cultuur en het Europees Parlement in huis.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen