Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Auvergne-Rhône-Alpes

Kamperen in Auvergne-Rhône-Alpes is vooral populair in de Ardèche, de Drôme en rond het Lac d’Annecy in de Alpen. Het feit dat je er gemakkelijk in een dag naar toe rijdt vanaf Nederland en België maakt dat je er ook heen kunt voor een kortere vakantie of als tussenstop. Het is er groen, veel water en de landschappen zijn indrukwekkend. Hier begint het zuiden van Frankrijk.

Kamperen in de Alpen

Als je houdt van kamperen met uitzicht op de bergen, zit je helemaal goed in het oosten van Auvergne-Rhône-Alpes. Vanaf de camping kijk je op de Alpen, je kunt er bergwandelingen maken in de vele natuurparken en voor veel fietsers is het een uitdaging om de van de Tour de France bekende toppen te bedwingen. Vooral in Nederland is de Alpe-d’Huez (Isère) erg bekend vanwege het fietsen voor het goede doel. Veel campings liggen aan een meer. Het Lac d’Annecy en het Lac du Bourget zijn de grootste meren in dit deel van de Franse Alpen. De hoogste top is met 4008 m de Mont Blanc (Haute-Savoie). De Franse Alpen zijn een belangrijk wintersportgebied met veel mogelijkheden voor winterkamperen. In het zuiden, in de Drôme, worden de bergen wat lager en begint het overgangsgebied met de Provence, compleet met lavendelvelden.

Kamperen tussen de vulkanen of wijnranken?

De westelijke helft van de regio Auvergne-Rhône-Alpes ligt in het middelgebergte het Massif Central. Het hoogste punt is hier de Plomb du Cantal (Cantal). Op de Ardèche na, zijn de departementen hier niet zo bekend, maar dat betekent niet dat je er niet kunt kamperen. Overal zijn campings, meestal wat kleinschaliger en op heel rustige plekken aan het water, bijv. aan de Loire (Haute-Loire en Loire). In het westen, in de Puy-de-Dôme en de Cantal, ligt een keten van uitgedoofde vulkanen. Het gebied vormt het grootste natuurpark van Frankrijk, het Parc naturel régional des Volcans d’Auvergne. In het pretpark Vulcania (https://www.vulcania.com/en/) kun je alles te weten komen over vulkanisme. Er is ook aan de kleintjes is gedacht. Meer voor de volwassen is het thema wijn. Het wijngebied Beaujolais (Rhône) ligt dicht bij Lyon en is vooral bekend, omdat daar de eerste wijn van het jaar gemaakt wordt, de Beaujolais Primeur, maar er is gelukkig veel meer, en vooral veel betere, wijn te proeven in dit glooiende landschap.

Lyon ontdekken

Veel grote steden liggen aan een grote rivier. Lyon ligt er maar liefst aan twee: de Rhône en de Saône. Op de plek waar die twee samenkomen ligt het hypermoderne Musée des Confluences. Het vertelt de geschiedenis van het leven op aarde (bijv. met twee skeletten van dinosauriërs) en de mensheid. Lyon heeft als tweede agglomeratie van Frankrijk enorm veel te bieden: een prachtig centrum, fraaie kades, alle denkbare winkels, musea, parken. De stad mag zich bovendien de culinaire hoofdstad van Frankrijk noemen.

Het klimaat van Auvergne-Rhône-Alpes

Auvergne-Rhône-Alpes ligt relatief ver van zee en al een heel eind naar het zuiden. Dat betekent dat de lente later begint dan bij ons, maar dat het snel al veel warmer wordt. Het Massif Central in het westen houdt een deel van de regen tegen, waardoor het klimaat van west naar oost steeds droger is. Een groot deel van de regio ligt heel hoog en heeft ’s winters veel sneeuw. Dit deel van de Alpen is hét wintersportgebied van Frankrijk en hier kun je ook in de winter op veel plekken kamperen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen