Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping aan de Middellandse Zee in Frankrijk

Kamperen aan de Middellandse Zee betekent een zon-zee-strandvakantie. Middellandse Zee-gebieden – Zuid-Frankrijk, Toscane en de Spaanse Costa’s – kennen een aangenaam klimaat en goed uitgeruste campings. Middellandse Zee-regio’s lenen zich ook goed voor culturele en sportieve uitstapjes om het strand mee af te wisselen.

Tips voor een vakantie aan de Middellandse Zee

•   De Zuid-Franse kust aan de Middellandse Zee heeft prachtig strand, bergen, kliffen, calanques (diepe valleien met steile hellingen, deels in zee) en kreken – het achterland is hier veelal moeras- en grasland met paarden en flamingo’s
•   Prachtige stranden, leuke vissershavens en bekende badplaatsen vindt u van de Spaanse Costa’s tot aan Toscane

Heerlijk mediterraan kamperen

Kleine, rustige campings of grote familiecampings, er valt veel te kiezen in uw kampeervakantie. Middellandse Zee-gebieden hebben voor elk wat wils wat betreft kamperen. Middellandse Zee-regio’s bevatten ook uitstapjes naar water- en pretparken, wijnstreken en interessante steden.

De Middellandse Zee-kust en het achterliggende land bieden voor sportieve kampeerders tal van mogelijkheden, denk aan surfen, waterskiën, vissen, fietsen, mountainbiken en wandelen.

Gaat u zonder eigen tent, caravan of camper op vakantie? Middellandse Zee telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Eilanden in de Middellandse Zee

Tal van steden, natuurgebieden en interessante gebouwen zijn er natuurlijk te vinden, de Middellandse Zee biedt talloze bezienswaardigheden. Middellandse Zee herbergt echter ook enkele eilanden die een bezoekje waard zijn:

•    Corsica
Op dit Franse eiland leert u alles over de hier geboren Napoléon Bonaparte en Lodewijk Napoléon en kunt u genieten van natuurschoon als krijtrotsen en baaien
•    Sardinië
Zanderige baaitjes, kliffen en zeewater in de mooiste kleuren blauw; dit Italiaanse eiland biedt naast prachtige natuur ook overblijfselen van het rijke verleden
•    Mallorca
Toeristische badplaatsen met fijne restaurantjes vindt u op dit Spaanse eiland maar ook indrukwekkende grotten en idyllische baaien waar je alleen met een bootje kunt komen

Het klimaat rondom de Middellandse Zee

De gebieden rond de Middellandse Zee kennen een mediterraan klimaat. Middellandse Zee-regio’s worden sterk beïnvloed door de grote, relatief warme, watermassa van de zee. De landen aan de noordkust van de Middellandse Zee kennen daardoor relatief warm weer. Middellandse Zee-zomers zijn warm en de winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn zacht.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen