Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in de Loire: vorstelijk kamperen

Op een camping in de Loire is het goed toeven. Het gebied in het noordwesten van Frankrijk is een tombola van cultuur, historie en natuur. Of het nu gaat om een van de vele kastelen, het verhaal van Jeanne d’Arc of de rivier de Loire en zijn prachtige natuur: een Loire camping staat voor een prettige gezinsvakantie. 

Avonturen beleven in kastelen en steden

Kamperen is avontuurlijk en wanneer u en de kinderen avonturen willen beleven, zijn de vele kastelen die de Loire rijk is, zeker aan te bevelen. Elke stad lijkt zijn eigen burcht te hebben. Het grootste kasteel van allemaal ligt in het plaatsje Chambord, vlakbij Blois. De zonnekoning, Lodewijk XIV, bewoonde natuurlijk de mooiste kamer, maar de andere 439 kamers zijn eveneens adembenemend. De vele kastelen in de Loire zijn sprekende  voorbeelden van een andere tijd en een rijke historie. 

Wanneer u tijdens uw kampeervakantie zin heeft om dagtochtjes te maken, is het ruiterstandbeeld van Jeanne d’Arc in Orléans een leuke optie. Blois heeft een prachtig kasteel en middeleeuws aandoende straatjes en westwaarts komt u uit in Saumur. De stad is een juweeltje met talloze musea en een kasteel op een heuvel met fantastisch uitzicht over de rivier de Loire. Bovendien heeft Saumur zogenaamde troglodieten, in rotsen uitgehakte holen 
waar vroeger arme mensen woonden. Een Loire camping biedt u en uw gezin al het goede van Noordwest-Frankrijk.     

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen