Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Mooi Zuid-Frankrijk: kamperen voor de echte levensgenieter

Zin in zon, zee en strand? Dan is Zuid-Frankrijk ideaal voor jou! Heerlijk eten, goede wijnen en lekker weer; hier leven ze het goede leven. Ook stedenliefhebbers en sportieve kampeerders zullen zich hier thuis voelen. Ga bijvoorbeeld uitgebreid wandelen in Toulouse of canyoning in de vallei van Marc.

Sfeervol Zuid-Frankrijk

De zuidelijkste regio’s van Zuid-Frankrijk zijn Occitanië, Provence-Alpes-Côte-d’Azur en Corsica. Hier kun je in de zomer uitgebreid genieten van prachtig weer. Bezoek bijvoorbeeld de Provence-Alpes-Côte-d’Azur. Deze regio is populair vanwege zijn stranden en badplaatsen. Je kunt hier zonnen tussen de sterren in St. Tropez of Nice. Aan de Franse Rivièra kijk je je ogen uit. Het heldere water, mooie boulevards en verschillende winkelmogelijkheden; er is genoeg te zien. Wat verder landinwaarts vind je de meest sfeervolle streken van Zuid-Frankrijk. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje Seillans, waar de Duitse schilder Max Ernst heeft gewoond. Loop door de middeleeuwste straatjes en ga een beetje terug in de tijd. Ze zeggen dat dit een van de mooiste plaatsen van Frankrijk is.

Het weer

Het weer in Zuid-Frankrijk is over het algemeen warm en zonnig. In de zomer is het er gemiddeld 28 graden Celsius. Een belangrijke factor voor het weer is de Mistral. Dit is een sterke koude wind vanuit het noorden. De wind heeft zoveel invloed op het leven in Frankrijk, dat zelfs de huizen erop gebouwd zijn. Toevallig genoeg is het ook juist de Mistral die zorgt voor het droge en zonnige weer in het zuiden. De wind heeft een drogende werking op het land en zorgt voor zonnige dagen door bewolking te verdrijven.

De grens met Spanje

De zuidelijkste regio van Zuid-Frankrijk wordt door de Pyreneeën afgescheiden van Spanje. Je kunt in dit berggebied prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken. Daarnaast kun je heel goed op wintersport naar de Pyreneeën. Er zijn verschillende wintersportgebieden waar je uit kunt kiezen. Ben je geen groot wintersportfan? Breng dan een bezoek aan het mooie Montpellier. Van de Place de la Comédie tot de Promenade du Peyrou. Er is genoeg te zien in Zuid-Frankrijk!

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Zuid-Frankrijk? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen