Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Warm en zonnig: kamperen aan de Cote d'Azur

Denk je aan de Cote d’Azur, dan denk je vast aan het strand. Toch is er veel meer te zien in dit mooie stukje van Frankrijk. Je vindt er interessante musea, oude steden en mooie natuur. Bezoek bijvoorbeeld de oude binnenstad van Cannes: Le Suquet. Cannes is vooral bekend vanwege het filmfestival. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Zo kun je de Notre-Dame de l'Espérance te bezoeken. Deze kerk is in de 16e eeuw gebouwd en opgedragen aan ‘Onze Lieve vrouw van Hoop’. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over Cannes.

Op naar de jetset

Een van de populairste steden van de regio is Nice. Hier kun je heerlijk flaneren over de Promenade des Anglais, waar je misschien zelfs een aantal beroemdheden tegenkomt. Of breng een bezoekje aan het Musée Matisse over kunstschilder Henri Matisse. Je bereikt Nice makkelijk per vliegtuig. Het internationale vliegveld ligt namelijk vlak in de buurt (7 km).

De geur van Mimosa’s

Ben je in de winter op vakantie aan de Cote d’Azur? Trek dan wat tijd uit voor de Mimosa-route. Deze 130 kilometer lange route voert je langs verschillende dorpen: van Bormes-les-Mimosas tot Grasse. De route bestaat uit acht etappes en is het beste te rijden van januari tot en met maart. Dat is namelijk het seizoen dat de Mimosabloem bloeit.

Het weer aan de Cote d’Azur

Je kunt in dit stukje Frankrijk van prachtig weer genieten. Aan de Cote d’Azur zijn de winters zacht en de zomers warm. In de zomer wordt het ongeveer 30 graden Celsius. De Cote d’Azur is erg geschikt voor de echte zonliefhebber. Deze regio heeft namelijk een gemiddelde van drieduizend zonuren per jaar. Houd echter wel rekening met de Mistral: een sterke koude wind uit het noorden. Hierdoor kan de temperatuur plotseling een aantal graden dalen.

Geniet van het water

Zonder de Mistral is het zeewater zomers vaak aangenaam warm. Je kunt dan ook uitgebreid watersporten aan de Cote d’Azur. Ga bijvoorbeeld een dag kajakken, kanoën, duiken of Stand Up Paddling (suppen). Er is voor iedere vakantieganger wel een geschikte watersport te vinden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen