Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Meer van Annecy: eindeloze bron van vermaak

In het oosten van Frankrijk (departement Haute-Savoie), in de Franse Alpen, ligt het meer van Annecy. Met een oppervlakte van bijna 28 km² is het meer van Annecy het op een na grootste meer van Frankrijk; alleen het nabijgelegen meer van Bourget is groter (44,5 km²). Watersporters en andere sportievelingen, natuurfanaten en liefhebbers van ontspannen stranddagjes vinden elkaar op, in en rond het meer voor een heerlijke kampeervakantie.

Alle watersporters verzamelen!

Het heldere, zuivere water van het meer van Annecy heeft een enorme aantrekkingskracht op surfers, zeilers, wakeboarders, duikers en kanoërs. Zowel de mensen die graag de sportieve grenzen opzoeken als de recreanten die ook op hun gemak willen genieten van de schitterende uitzichten op de bosrijke omgeving rondom het meer.

Op het droge

De omtrek van het meer is zo’n 38 kilometer, dé perfecte afstand voor een lekkere fietstocht. De beste route is met de klok mee. Ondanks de bergen rondom het meer kun je een gemakkelijke route maken. De westzijde is bijna helemaal vlak, de oostzijde kent slechts één klimmetje. Doorgewinterde wielrenners gaan natuurlijk voor het pittigere werk in de bergen. De Semnoz en de Col de la Forclaz zijn twee interessante klimmen.

Niet zo’n fietser? Rond het meer kun je ook goed wandelen en paardrijden. En de durfals kunnen op meerdere plekken parasailen. Zo geniet je ongetwijfeld van het allermooiste (en allerhoogste) uitzicht. Meer spektakel beleef je de eerste zaterdag van augustus. Dan wordt het jaarlijkse ‘Fête du lac d'Annecy’ gehouden, een groot feest met een vuurwerk- en watershow. Lees voor meer inspannende en ontspannende activiteiten bij het meer van Annecy eens dit blog.

Kamperen aan het meer

Er liggen tientallen campings aan het meer van Annecy.. Enkele daarvan hebben een eigen zand- gras- of kiezelstrand, ideaal om in alle rust te genieten van een stranddagje aan het water. Voor de sportievelingen is het goed om te weten dat diverse campings kano’s, kajaks, bootjes en waterfietsen verhuren. Net als op veel andere plekken in de Franse Alpen heeft het meer van Annecy een gematigd landklimaat. De zomermaanden zijn warm, maar aangenaam. Verwacht van juni tot en met augustus temperaturen rond de dertig graden. De watertemperatuur is dan zo’n 24 graden. In de wintermaanden kan het behoorlijk koud worden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen