Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Atlantische Kust

Een camping aan de Atlantische Kust, die loopt tussen de Franse regio’s Bretagne en Aquitanië, liggen veelal aan het strand en hebben tal van mogelijkheden voor sport en ontspanning. Steden als Bordeaux, Nantes en La Rochelle bieden cultuur vlak bij de camping. Atlantische Kust biedt vermaak voor de (klein)kinderen, sportievelingen en natuurliefhebbers.

Tips 

•    Bretagne, de meest grillige regio in dit gebied, met scherpe rotsen, steile kliffen en harde wind, heeft een rijke historie aan Keltische legendes en invloeden
•    De kuststreek van de Vendée, de Côte d’Amour, bevat de prachtige baai La Baule en boeiende schaduwrijke moeraslanden achter de kust
•    Uitgestrekte stranden, duinen, dennenbossen en de Baskische kust, dat biedt de zuidelijkste regio, Aquitanië, met prachtige golven om op te surfen en Baskische invloeden in keuken en architectuur

Kamperen bij de oceaan

Kamperen in deze omgeving is genieten van sport en ontspanning op mooie stranden. De kinderen spelen in het zand terwijl u luiert op het strand. De campings zijn voorzien van zwembaden, restaurants, winkeltjes en animatieprogramma’s en liggen in de afwisselende landschappen die de kust te bieden heeft.

Voor sportieve kampeerders is er van alles te beleven op en bij de camping. Uiteraard is dit gebied een watersportparadijs, maar ook wandelen of fietsen in het achterland is een leuke activiteit. 

Gaat u zonder eigen tent, caravan of camper op vakantie? De omgeving telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden 

Verschillende landschappen en stranden, talloze gastvrije dorpjes en culturele en historische uitstapjes; zo lang als de kust zelf is, zo lang is de lijst met interessante bezienswaardigheden. 

•    Île de Ré
Het is prachtig fietsen op dit eiland dat met een 2,9 kilometer lange brug is verbonden met La Rochelle, een havenstad met fraaie achttiende-eeuwse gebouwen

•    Nantes
Bezoek hier de prachtige kathedraal Saint-Pierre en het Maison des Compagnons du Devoir – Franse gildeorganisatie van ambachtslieden en kunstenaars – met zijn gedraaide toren

•    Beleef Frans Baskenland
In mooie dorpjes als Ascain, Sare en Aïnhoa in de heuvels van Frans-Baskenland vindt u voorbeelden van typisch Baskische architectuur en een pelotaveld (een Baskisch balspel dat lijkt op het Friese kaatsen)

Het weer

Het weer kan verschillen per regio. Het noordelijke gedeelte aan de kust kent een vochtig zeeklimaat, met redelijk warme maar wat nattere zomers, terwijl het zuidelijke gedeelte met een mediterraan klimaat zachte winters en hete zomers kent.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen